R5 2600 ve RX 590 Sistem Toplama

Vatandan alacaklarımı yarı alıyorum. Yarın son günü indirimin. Bir de bios güncellettir sipariş ederken gibi sözler dönüyo forumda çok. Tam olarak hangi parçaları isterken iletişime geçmem lazım ve ne istemem lazım?

Eğer ikinci nesil bir işlemci alacaksanız (mesela R5 2600) ve alacağınız anakart 300 serisi bir anakart ise, anakartınız bios güncellemesi yapılmadan işlemciyi tanıyamaz. 300 serisi anakartlarda ise bios güncellemesi yapmak için birinci nesil bir işlemciye ihtiyaç var.

Ancak siz b450 çipsetli bir anakart alacağınız için ve b450 çipsetli anakartlar 2.nesil ryzen işlemciler ile uyumlu olduğu için bir talepte bulunmanıza gerek yok. Diğer parçalar için de bir şey talep etmenize gerek yok. Ram'in tam frekansta çalışması için sistemi kurduktan sonra anakart'ın sitesinden son sürüm bios'u indirip aşağıdaki rehber ile güncellemenizi yaparsınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hmm anladım. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için. Anakartı ve SSD’yi söylediğiniz şekilde değiştirip sipariş ediyorum yarın

Benimde aklımda bir soru var bu sisteme yakın bir sistem topladım r5 2600x ve rx 590 kullandım kasada thermaltake view 27 600w 80 plus.Power yetersiz gelir mi diye düşündüm ama şuana kadar sorun yaşamadım sizce ilerde sorun yaşatırmı bana zararı olur mu ?

Hiç sanmıyorum dostum, R5 2600 sistemlerde 600W psu kullanıyorlar. R5 2600 ile 2600X arasında 35 Watt fark var. İşlemciye overclock uygulamadığın sürece yeticektir. Yetip yetmeyeceğini sanırım oyun oynarken tam yükte takılma olup olmadığına bakarak anlayabilirsin.

Aşağıdaki linkten maximum güç tüketimi değerini hesaplayabilirsin.
MSI Türkiye

İşlemciye overclock yapmayı düşünmüyorum en ağır oyunlarda bile gayet yeterli şuan bana full hd oyun oynadığım için sanırım.Çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…