Çözüldü R5 2600 ve RX 590 sistemde donanıma ayrılmış RAM sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmetwinchester

Attopat
Daha fazla  
RAM
GSkill Ripjaws 2x8 16GB 3000Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston 480GB HyperX Fury 3D Serisi Sata 3.0
Ekran kartı
Sapphire RX590 NITRO+ SE 8GB GDD5 256Bit
Anakart
Gigabyte B450M S2H
İşlemci
AMD Ryzen 5 2600 Socket AM4 3.4 GHz 16MB Önbellek
Yaklaşık 3 gündür kendiliğinden ortaya çıkan bu sorunla uğraşıyorum. BIOS güncellemesi yaptım, RAM'lerin yerlerini değiştirdim, tek RAM'le acılmıyor bilgisayar. 2 RAM'i takınca açabiliyorum, çoğu şeyi yaptım internet üzerindeki fakat sorunumu çözemiyorum. Yardımcı olabilir misiniz, teşekkürler. (Aynı zamanda bilgisayarımı Windows üzerinden yeniden başlatamıyorum yüklenme ekranında kalıyor kapatırken de aynı şekilde.)

Dosya Ekleri

• sorun.png
    sorun.png
    44,8 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sorunum hâlâ çözülmedi hocam.
Çözüldü:
Sorunumu şöyle çözebildim yaptığım her şeyi anlatıyorum. Öncelikle sistemi kapattıktan sonra tek RAM ile bilgisayarı çalıştırdım ardından kapatıp yeniden diğer modülü takıp çalıştırdım ve sonrasında ikisiyle birlikte çalıştırdım sorun düzeldi çok basitmiş aslında yardımlar için teşekkürler.
Anakart kaynaklı da olabilir. BIOS güncellemesi sonrası cipte de hata oluşmuş olabilir. Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM'lerin de parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyin. RAM yuvalarını da kontrol edin. Daha sonra tekrar deneyin. Düzelmezse ilk yazdığım da olmuş olabilir.

O menüde bulunan tikleri kaldırın ve tekrar başlatıp deneyin.

Anakart kaynaklı da olabilir. BIOS güncellemesi sonrası cipte de hata oluşmuş olabilir. Fişten çekin ve BIOS pilini sökün. RAM'lerin de parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyin. RAM yuvalarını da kontrol edin. Daha sonra tekrar deneyin. Düzelmezse ilk yazdığım da olmuş olabilir.

BIOS güncellemesinden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum çünkü sorun olduktan sonra güncelledim BIOS'u, bu durumun kendiliğinden olma ihtimali var mı yani anakarta içten bir şey olmuş olabilir mi? bios pilini sökmeyi deneyeceğim.

Orası sınırlamak içindir.

Sorunum hâlâ çözülmedi hocam.
Çözüldü:
Sorunumu şöyle çözebildim yaptığım her şeyi anlatıyorum. Öncelikle sistemi kapattıktan sonra tek RAM ile bilgisayarı çalıştırdım ardından kapatıp yeniden diğer modülü takıp çalıştırdım ve sonrasında ikisiyle birlikte çalıştırdım sorun düzeldi çok basitmiş aslında yardımlar için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı