R5 2600 ve RX580 sistem yükseltme

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xbox Series X - iPhone 13 White 128GB
Meslek
Satış Operasyon Uzmanı
Merhabalar, arkadaşlar anakart değişimi yapacağım, kasam fazla sesli çalışıyor kasanın ön kısmındaki 3 adet fan Power Supply'e bağlı bu yüzden tam güç çalışmakta sesi azaltmak için ya farklı bir kasa alacağım ya da anakartımın üzerine takabilmek için fan pini fazla olan bir anakart alacağım ya da daha mantıklı bir öneride bulunmak isterseniz yardımlarınızı rica ediyorum. Bu gelişmeler için taş çatlasın 1000 TL gibi bir bütçem var teşekkürler.

PC SPEC - İşlemci = AMD RYZEN 5 2600 - Anakart = ASUS B450M-K PRIME - Ekran Kartı = ASUS DUAL RX580 OC4GB 256 BİT - RAM = KINGSTON HYPERX FURY 16GB 8X2 - HDD = 1 TB SEAGATE HDD - SSD = TOSHIBA 240GB SSD - KASA = COOLER MASTER MASTERBOX CARBON 600W | GEAR - HEADSET = RAZER KRAKEN X USB 7.1 - KLAVYE = COOLER MASTER MK110 - MOUSE = STEELSERIES RIVAL 110 - MOUSEPAD - STEELSERIES LARGE PAD MONİTÖR - ASUS VP248H 24" 75 HZ

Son düzenleyen: Moderatör:
Cooler Master fanlar genel olarak sesli çalışır. Böyle bir kasayı değiştirmektense içerisinde olan fanları değiştiriniz. Kasa iskeleti gerçekten sağlam. Fanlar için RGB isteğiniz var mı?

Ben birde size asıl olayı anlatayım içimi ya rahatlatın ya da kardeşim gerçekten sıkıntı var herhalde derseniz ona göre öğlen gideceğim pc'yi aldığım yere her zaman olan birşey değil 1 2 defa oldu sistem fanları çalıştı görüntü gelmedi anakartla alakalı bir sıkıntı olabilir ana güçten kapatıp geri açtığımda görüntü geldi, bir kerede ardı ardına ekrana görüntü gelmedi 3 defa res attı arka arkaya siyah ekranda kalmıştı. Şuan için sistemde herhangi bir sorun yok sadece dediğim gibi dün eve geldim power'a bastım fanlar çalıştı sistem devreye girdi fakat görüntü gelmedi. Anakartla alakalı yüksek ihtimal, garantiye yollayıp beklemek can sıkıcı ama mecbur kalırsam göndereceğim, anakartım'da sadece cpu fan ve cha fanları var onlarda işlemci fanı ve egzoz fan takıldığı için öndeki fanlarıma yer kalmadığında power'a takılmış vaziyette o yüzden tam power çalışmakta, power supply'im kasanın içinde gelen pek önerilmeyen power onu mu değiştirsem diyorum.

@Batwo içinde gelen ürün CM Elite 600W değil mi? :( Fanlar çok fazla güç harcamaz ama sisteme yetmiyorsa sorun olabilir. Son kez bir de priz değiştirir misiniz? Farklı prize takın yani, genelde olabiliyor. Elime gelen bir tane sistem bu yüzden sıkıntı çıkartıyormuş, benim evimde açılmıştı.
Evet dün yeni bir power aldım thermaltake 650 w 80 plus onu taktım ve amcamlara getirmiştim kasayı sanırsam prizden bende şüpheleniyordum. Buraya geldiğimden beri herhangibir sıkıntıyla karşılaşmadım çok şükür muhtemel priz veya powerdı eve geçtiğimde yeni bir prizle geçeceğim. Fan güç harcaması değilde en son hızda çalışıyorya ayarlayamadığımdan dolayı. :(

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı