R5 2600 yüzde 40'da ısınıyor

erroshakan

Hectopat
Selam arkadaşlar. PC yeni toplamıştım, ASUS'un Al Suite Pro ile oto overclock yapmıştım işlemciye. Voltaj ayarını çok az düşürdüm 1.35'di. Düşürmeden önce de yük altında çok ısınıyordu. Şu an yüzde 40 küsurde bir 4 çekirdek kullanarak bir Tübitak projesine çalışırken görseldeki ısılara ulaşıyor. Fanı düzgün taktığımı düşünüyorum kasanın hava sirkülasyonu da iyi Full Speed çalıştırıyorum kasa fanlarını, değilse ne yapmam lazım. Teşekkür ederim şimdiden...

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    139,1 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tık daha düşürmeyi dene voltajı ama asıl olay havalar artık aşırı sıcak iyi bir sirkülasyon bile zor yani iyi soğutucun olmadıktan sonra.

Macun işlemciyle geldi ya stok fana sürülü. Peki arkadaşlar bir şey kafama takılıyor, stok fan ile kalite fan o ısıyı ciddi düşürecek kadar fark eder mi? Yani ikiside hava üflüyor aralarındaki tek fark daha hızlı üflemesi felan mı? Birde kasa üstüne fan takma yerleri var orayada 1 egzos fan taksam faydası olur mu?

Macun işlemciyle geldi ya stok fana sürülü. Peki arkadaşlar bir şey kafama takılıyor, stok fan ile kalite fan o ısıyı ciddi düşürecek kadar fark eder mi? Yani ikiside hava üflüyor aralarındaki tek fark daha hızlı üflemesi felan mı? Birde kasa üstüne fan takma yerleri var orayada 1 egzos fan taksam faydası olur mu?
Kaliteli bir kule soğutucu ile stok fan arasındaki fark büyük.
Örneğin benim tam yükte 95 dereceyi gören işlemci şimdi 67i geçmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı