R5 2600 oyuna geçince aniden ısınıyor

Bilgisayar boştayken veya Chrome dayken gayet normal ısılardayken güçlü oyunları geçtim CS:GO'da bile bir anda 75 derecelere geçiyor ve 60 dereceden 75 dereceye geçmesi 5 dk civarında sürüyor.
Sistem:
R5 2600.
RX570.
8 GB RAM.
Win 10.

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler Sistem Alırken kombine edin bilgisayarınızı tek amd gitmeyin bendede aynı sorunlar vardı fx8350 ile r9 290x kullanırken gereksiz şekilde ısınıyordu 94 derece ekran kartı ve ekran kartı da nzxt g12 kraken ve crossair h75 120mm sıvı soğutması olmasına rağmen acayıp şekilde ısınıyordu söyle işlemçiye overclock uyguladığı için Power den normalin üstünde Bi voltaj alıyordum belli Bi zaman sonra biosta oynarken benim akıllısızlığım anakartı bozdum sonra gittim intel i7 3770k İşlemçi aldım overclocksuz şekil oynadım şunu fark ettim oyunlarda eskisi gibi ısınmıyordu söyle amd amd gitmeyin ikisinde aşırı derecede güç tüketiyor intele ve nvidia'ya göre bide overclock yaparsanız powersupply iyi değilse belli Bi zaman sonra pc saçma şekilde ısınıyor bunuda anakart iyi değilse yapar ama benim fx8350 de olan anakart msı 970 gaming anakarttı tam emin değilim ama sonuç olarak bişiler sapıtıyor pcde gereksiz ısınıyor benşn tercihim intel amd amd nvidia yapılması daha sağlıklı olucaktık eğer elinizde başka sistem varsa deneyiniz aynı sorun oluyorsa yazın tekrar çözüm bulmaya çalışalım bende çok çektim zamanında hanı msı afterburner indiripte voltajlar ile oynamayın bilmeyen arkadaşlar için yakarsınız yazık olur

Ama 1 ay öncesine kadar oyunlarda 65 dereceyi geçmiyordu. Yani soğutma iyiydi ve R5 2600 bu derecelerde çalışmıyor. Bakıldığında yük altında 65 derece falan.

50 derecelerde 45 50 arası.

Ac Odyssey'de de yaşıyorum.

Bende de aynı işlemci var stock soğutulu PUBG CS:GO GTA V shadow of the Tomb Raider'de Max 67 gördüm. 75 derece de normal gibi ama fan hızını artırırsan bence 75 olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı