R5 2600X AIDA64 testinde 99 derece

deathhand

Hectopat
Herkese merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi, testi başlatınca tam 60. saniyede 95 derece, 120. saniyede 99 dereceye çıkıyor. Kasa Gamepower Horizon, önünde cam olan model ancak önündeki camı çıkardım. Muhtemelen önündeki cam takılı olsa işlemci buharlaşacaktı. Normal kullanımda stok fan yetiyor ancak youn oynarken ara sıra fan Max devirde çalışıyor sanırım, gürültülü bir şekilde rahatsız ediyor. Kule tipi soğutucu almama gerek var mı sizce? Şu korona belası bitince Çin'e gidip 3600X veya 5600X ile birlikte güzel bir soğutucu alırım ama onu alana kadar idareten T6 Ultra alsam yeterli olur mu sizce? Ayrıca kasama uyar mı bilgisi olan var mıdır?

Ortam sıcak mı ? ve Termal macun olarak ne kullanıyorsunuz hiç değişim yaptınız mı? Kasanız sıvı soğutmayıda destekliyor alabiliyorsanız güzel bir sıvı soğutma işini çözer.

T6 kasanıza sığıyor. Kasanızın 160mm desteği var.
hocam t6 ultra almaya gerek varmı peki? Gerçi fark ne onu da bilmiyorum?
Ortam sıcak mı ? ve Termal macun olarak ne kullanıyorsunuz hiç değişim yaptınız mı? Kasanız sıvı soğutmayıda destekliyor alabiliyorsanız güzel bir sıvı soğutma işini çözer.
hiçbir işlem yapmadım.Geçen yıl 2.el olarak almıştım cihazı hiç ellemedim.Ortam şuan 29 derece camsız bir oda maalesef.
Hava sıcaklığı, kasa yapısı, stok fan kullanımı, emin olmamakla birlikte CPB'nin açık hali gibi etmenleri birleştirdiğimizde tabii ki normal bir durum yok. Kule tipi düzgün bir soğutucunun yanında kasa değişimi de gerekli.
cpb kapatmıştım ama çok öyle aman aman bir faydasını görmedim.Kasa görüntü olarak hoş ama havalandırması sıkıntılı sanırım.Yan camı çıkarınca neredeyse fan tüm gücüyle çalıştığı o soğutmaları hiç yapmıyor. Açıkçası kasa masrafı yerine soğutucu ile çözmek istiyorum sorunu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı