Ryzen 5 2600X AIDA64 testinde donuyor

NB voltajını auto'da bırakarak dene bir de. Sadece CPU core voltage ve CPU Ratio'yla oyna. Stok soğutucu kullanıyorsan CPU voltajı 1.3-1.35V'dan yükseğe çıkarmamaya çalış.
Onu da denedim ama bir daha denedim, fakat nedense NB voltajı auto'da olmasına rağmen yine ısınıyor.

NB voltajı ile oynamamanı öneririm. Zor sabitlik sağlanan bir bölüm.
Evet bir türlü sabitlik sağlayamadım. OC için gerekli bir ayar değil mi?

Stok soğutu için 1.30-1.35V'un üstü sorun çıkartır dostum. Voltajı ne kadar arttırırsan sıcaklık da o kadar çok artar.

Soğutucu aldıktan sonra 4.2 GHz'ye deneyebilirsin, LLC gibi detaylı ayarları araştırabilirsin yüksek frekanslar için. Şimdilik hedefi basit tutalım 🙂

Stok soğutu için 1.30-1.35V'un üstü sorun çıkartır dostum. Voltajı ne kadar arttırırsan sıcaklık da o kadar çok artar.

Soğutucu aldıktan sonra 4.2 GHz'ye deneyebilirsin, LLC gibi detaylı ayarları araştırabilirsin yüksek frekanslar için. Şimdilik hedefi basit tutalım 🙂
1.30V 4.0GHz bu şekilde arka planda bir şey çalıştırınca 10 derece yükseliyor ve stres testinde 95 derecelere kadar çıkıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ryzen 5 1600 ile Wraith Max kullanıyorum. Core Performance Boost ayarı açık, 3.4 GHZ. 1.175v ayarladım, şimdilik stabil. Benim de anakartım da MSI.

Ryzen 5 1600 ile Wraith Max kullanıyorum. Core Performance Boost ayarı açık, 3.4 GHZ. 1.175v ayarladım, şimdilik stabil. Benim de anakartım da MSI.
Denedim fakat aynı sorun devam ediyor, anlık olarak yükselmese de 30 saniye içinde 95 dereceye kadar çıktı. 4.0Ghz
---

Bilgisayar boştayken işlemci sıcaklığı sürekli olarak yükselip düşüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Stok soğutucu Wraith Stealth'se bu işlemci için yetersiz. Kule tipi 4 ısı borulu bir hava soğutma ile CPB ve PBO açıkken rahatça kullanabilirsiniz. Aslında şu haliyle de bu özellikler açıkken kullanabilirsiniz. Normal kullanımda 80-85 dereceleri görecektir maksimum. İyi bir hava soğutmayla yaklaşık 10 derece daha serin çalışacaktır. Manuel OC için ben 1.275 V ile 4.025 Ghz stabil bir değer yakalamıştım R5 3600 için. 1.3'ün altında bir değer deneyebilirsiniz. BIOS güncellemeleri ile ileride sorunu çözeceklerini düşünüyorum.

Stok soğutucu Wraith Stealth'se bu işlemci için yetersiz. Kule tipi 4 ısı borulu bir hava soğutma ile CPB ve PBO açıkken rahatça kullanabilirsiniz. Aslında şu haliyle de bu özellikler açıkken kullanabilirsiniz. Normal kullanımda 80-85 dereceleri görecektir maksimum. İyi bir hava soğutmayla yaklaşık 10 derece daha serin çalışacaktır. Manuel OC için ben 1.275 V ile 4.025 Ghz stabil bir değer yakalamıştım R5 3600 için. 1.3'ün altında bir değer deneyebilirsiniz. BIOS güncellemeleri ile ileride sorunu çözeceklerini düşünüyorum.
İşlemci içinden çıkan soğutucunun işlemciyi stock ayarlarda soğutması gerekmiyor mu? Voltaj ayarları ile oynadım fakat bu seferde kuzey köprüsü ısınıyor ortasını bulamadım. Güncel bios kurulu eski sürümleri de kurdum sorun onlarda da var. Böyle kullanmaya devam etmem işlemciye zarar verir mi? Zarar verebilecek bir şeyse farklı marka bir anakart almayı düşünüyorum.

Zarar verebilecek bir şeyse farklı marka bir anakart almayı düşünüyorum.
Normal kullanımda stres testindeki şartlar oluşmayacağından default ayarlarda sisteminizi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer normal kullanımda bilgisayar kapanırsa ısıdan dolayı o zaman müdahale etme yolunu tercih edebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı