R5 2600X için soğutucu önerisi

Hypn0s

Decapat
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
117
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
AMD'nin kendi soğutucusu ile 80 dereceye bile çıktığını gördüm ve yeni bir soğutucu arıyorum. Önerileriniz?
 
Böyle konularda belirtmeniz gereken üç şey var:
1- Bütçe
2- Soğutma türü (düşük profil, kule, sıvı)
3- Tercih edeceğiniz soğutma türüne göre, işlemci hava soğutma yüksekliği veya ızgaraların radyatör desteği. Bunların hiçbirini bilmiyorsanız en azından kasa modeli.
 
Bütçe kısmına 600 yazmıştım ama gelmemiş pardon. Bütçem 600.


En çok bunu beğendim. Sizce bu ne kadar soğutma performansı verir.
 
En çok bunu beğendim. Sizce bu ne kadar soğutma performansı verir.
İnternetten testlerine bakabilirsin çok tavsiye ediliyor ve kaliteli. RGB'siz modeli bir tık daha ucuz. Eğer daha fazla veririm diyorsan SE 234'de alabilirsin biraz daha iyidir. Yakın zamanda bende SE 224 XT almayı düşünüyorum sadece oyun oynadığım için işimi görecektir stok fandan kat kat daha iyi iki model de.
Şu rehbere de göz atabilirsin.
 
Son düzenleme:
Böyle konularda belirtmeniz gereken üç şey var:
1- bütçe.
2- soğutma türü (düşük profil, kule, sıvı)
3- tercih edeceğiniz soğutma türüne göre, işlemci hava soğutma yüksekliği veya ızgaraların radyatör desteği. Bunların hiçbirini bilmiyorsanız en azından kasa modeli.

Kasam Gamepower warcry. Bayağı bir alanı var her türe açığım.
Araştırdım ve kasa 140 cm destekliyor bu 154 onu ne yapacağız.
 
Son düzenleme:
Kasam Gamepower Warcry. Bayağı bir alanı var her türe açığım.
Araştırdım ve kasa 140 cm destekliyor. Bu 154 cm. Onu ne yapacağız?
Maalesef bu konudaki şu ana kadar adı zikredilmiş hiçbir soğutucu bu kasaya sığmaz. Alırsanız elinizde kalır. Kasa gerçekten kötü bir model ve 140 mm mesafeye sığacak kule tipi soğutma sayısı çok az. Düşük profil hava soğutma almak yada bütçeyi artırıp sıvı soğutma almak da seçenekleriniz arasında.

Örnek ürünler;
Low profile- Biraz pahalı gibi geldi: ID-COOLING IS-50 MAX RGB Low Profile 77mm 4Pin PWM İşlemci Soğutucusu Fiyat

125 mm kule- İyi mi kötü mü bilmiyorum. Ancak R5 2600x içinden çıkan Wraith Spire'dan daha iyi olacağını düşünüyorum: Dark Freezer X90, 92mm 4pin PWM Fanlı, 2x Isı Borusu, Direkt Kontak Intel / AMD Uyumlu İşlemci Soğutucu (DKCCX90) - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik

Not: Eğer low profile alacaksanız ısı boruları olan bir model tercih ediniz. Eğer bulabilirseniz AMD'nin bir başka stok soğutucusu olan Wraith Prism oldukça güzel performans vermekte. Bir dönem ayrı olarak sıfırı satılıyordu ama artık yok. Sadece sahibinden.com sitesinde 200 liradan fiyatlarda ikinci el var. En iyisi "140 mm yüksekliğe kadar AM4 soğutucu önerisi" şeklinde başlık açarak sormanız. Eğer gücünüz yetiyorsa sıvı soğutma önerisi de alabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı