R5 2600X OC sonrası PC açılmadı

YagizCN

Centipat
Öncelikle sistemim.
ASUS ROG STRIX 2060 OC.
ASUS B450-PLUS
Corsair 2x8 3000MHz
AMD Ryzen 5 2600X stock soğutucu.

Ben bu sistemi tam performans kullanmak için videolar izleyip işlemciye overclock yapmıştım.
Ancak uzun süre sonra BIOS güncellemesi yapınca tekrardan 4.2'ye overclocklamaya çalışınca PC açılmadı.
Ben bu konuda hırslı davranıp yaklaşık 20 kere voltajda ve frekansda oynamalar yaparak overclocku yapmaya çalıştım fakat her seferinde bilgisayar çalışmadı. En sonunda korkup frekansı 4.0'a çektim. Uzun süre bu frekansda hiçbir sıkıntı çıkmadı. Ama en sonunda oyundayken bir anda PC kapandı. Sizce ne hata yapmış olabilirim ve yanlışlıkla PC'ye zarar vermiş olabilir miyim?

Verdiğin voltaj bilgisayarı açabilir ama yük altındayken yetersiz gelebilir. Ya voltaj artıracaksın ya da frekans düşüreceksin.

Şimdi BIOS pilini çıkar ve 2 dakika bekledikten sonra tak.

Öncelikle anakart pilini çıkartıp geri takarak ayarlarının sıfırlanmasını sağlamalısın. Stock fan kullanarak OC yapman pek sağlıklı olmamış. PSU olarak ne kullanıyorsun?

kasanın psusunu kullanıyorum
BIOS pili hakkında daha doğrusu pc hakkında sadece özellikleri hakkında bilgiliyim sökme takma bilmiyorum. Ama dediğiniz gibi frekansı defaulta aldım şu anlık bir sıkıntı yok.

4.0GHz için kaç V verdin?
İşlemci kaç derece oluyordu?
1.297 vermiştim işlemci baskı altında değilken 50-65 aralığında oluyordu. Baskı altında test etmedim
1.297 vermiştim daha doğrusu ellemek istemedim bios defaultu buydu. işlemci baskı altında değilken 50-65 aralığında oluyordu. Baskı altında test etmedim

Kasanın psusunu kullanıyorum.
BIOS pili hakkında daha doğrusu PC hakkında sadece özellikleri hakkında bilgiliyim sökme takma bilmiyorum. Ama dediğiniz gibi frekansı defaulta aldım şu anlık bir sıkıntı yok.

PSU üzerinde kaç Watt olduğu yazar. Bir önceki mesajımda dediğim gibi işlemci fanını değiştirmeden OC yapmanı tavsiye etmem. Zaten güzel işlemcin var ve her çalışan bilgisayar, çalışmayan bilgisayardan iyidir.

Sorunu buldum. PC'nin aşırı ısınmasından dolayı kapanıyormuş. Fazla ısınmasının nedeni de kasamın içindeki toz ve komiktir ki içine giren örümcek :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı