R5 2600X RTX 2060 sistem ısınıyor

trolosqlfod

Hectopat
Öncelikle merhaba,
Son zamanlarda belki gereksiz, belki haklı olarak bir telaş içerisindeyim. Sistemim nedense sıcak çalışıyormuş gibi bir hissiyata sahibim şu sıralar.
GPU boştayken 52-54° arasında, CPU ise 46-53° arasında. Yük altında ise oyunlardan örnek verirsem;

-Cyberpunk 2077 - GPU 76° / CPU 73° - (DLSS dengeli, Ray Tracing kapalı, grafik genel ayar: Yüksek-Ultra-orta karışık)
-AC: Valhalla - GPU 82° / CPU 82° - (grafik genel ayar: Ultra)
-FS2020 - GPU 78° / CPU 77° - (grafik genel ayar: Ultra-yüksek karışık)
-Death Stranding - GPU 77° / CPU 79° - (grafik genel ayar: Ultra)
-a Way Out - GPU 83° (sabit) / CPU 82° (sabit) - (grafik genel ayar: Yüksek)
-Hunt: Showdown - GPU 79-82° / CPU 79-81° - (grafik genel ayar: Yüksek)
-Far Cry 5 - GPU 81° / CPU 81° - (grafik genel ayar: Yüksek)

Aklıma gelenler şu an bunlar daha geniş bir örnek vermem gerekirse; GPU 72-82° arası çalışıyor, fakat genel olarak 79°-82° ara sıra 84° dahi görüyorum. CPU için örneklersem 76-82° arası çalışıyor. Sistem bilgisini aşağıya bırakıyorum. Isı değerleri normal mi bilmiyorum eğer değilse sistem ısısını sağlıklı bir şekilde düşürmeme yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

GPU: ASUS RTX 2060 Dual Advanced Edition EVO.
CPU: AMD Ryzen 5 2600X.
Motherboard: MSI B450M-A Pro Max
RAM: XPG GAMMIX D30 8GB x2

Son düzenleme:
Bu sıcaklıklarda seni endişelendiren kısım neresi onu anlamadım, ısı gayet normal.
Aynı sistemle yapılan testleri izlediğimde aynı oyunlarda ve boşta biraz daha ısının yüksek olduğunu fark ettim. GPU'nun 80° civarı gezmesi biraz korkutmuştu fakat cevap için teşekkürler.

Ekran kartları dayanıklı parçalar. 85'i geçmediği sürece sıkıntı yok fakat ne kadar düşük tutarsanız o kadar kâr. Isıyı düşürmek için kasaya ek egzoz fan alabilirsiniz, fan eğrisi ya da undervolt deneyebilirsiniz.

Aynen dostum 90 harici endişelenmene gerek yok.
Çok teşekkürler.
Undervolt nasıl yapılır bilmiyorum bu konuda bilgi verebilir misiniz?
Araştırdığım kadarıyla 1800 mhz sabitliyorlar fakat mv olarak nereden başlamalıyım, nasıl daha sağlıklı olur hiç bilgim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…