Çözüldü R5 2600X RX 580 mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11
Daha fazla  
RAM
Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR-4 3000MHz CL15.
SSD veya HDD modeli
Samsung 970 EVO 250GB M.2 ve Seagate Barracuda 1TB
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ 8 GB.
Anakart
Gigabyte B450M DS3H
İşlemci
ryzen 5 2600x
Microsoft'u aradım ve bana yardımcı olamayacaklarını markamla görüşmem gerektiğini ve donanımsal sıkıntı olduğunu söylediler. Sistemim toplama ve aşağıdaki gibidir.

• AMD Ryzen 5 2600X 4, 25GHz 19MB cache soket.
  • Gigabyte B450M DS3h.
  • Samsung 970 EVO 250GB M.2
  • Aerocool quartz mavi.
  • Inter-tech argus RGB CM unit 650W ATX siyah.
  • Corsair Vengeance LPX 16 GB DDR-4 3000MHz CL15.
  • Seagate Barracuda 1TB SATA 3.0
  • Sapphire Radeon RX 580 Nitro+ 8 GB.
  • ASUS VP247qg.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğim işlemi uyguladınız mı? Yeni dökümleri paylaşın bu arada.

Dediğiniz işlemi yapmam zor olur HDD'in içinde fotoğraflar vs var onlar silinirse kötü olur.
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası verdi şimdi de her türlü mavi ekranı veriyor bilgisayar nasıl çözeceğim bilemiyorum.

Son düzenleme:
KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası çoğunlukla disk kaynaklı olur fakat zaten önceki dökümlerde sorunun disk kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Size çözüm yöntemini sundum. Diski çıkarıp bir süre test edin. Sorun çözülürse çıkardığınız diski garantiye gönderin ilgilensinler.
Dediğiniz işlemi yapmam zor olur HDD'in içinde fotoğraflar vs var onlar silinirse kötü olur.
Fotoğraflarınızın boyutu ne kadardır bilmiyorum fakat USB'ye yedekleyebilirsiniz. Onun dışında Google Drive, MEGA gibi Bulut Depolama sistemlerinin ücretsiz sunduğu kotayı da kullanabilirsiniz.

KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR hatası çoğunlukla disk kaynaklı olur fakat zaten önceki dökümlerde sorunun disk kaynaklı olduğu ortaya çıktı. Size çözüm yöntemini sundum. Diski çıkarıp bir süre test edin. Sorun çözülürse çıkardığınız diski garantiye gönderin ilgilensinler.

Fotoğraflarınızın boyutu ne kadardır bilmiyorum fakat USB'ye yedekleyebilirsiniz. Onun dışında Google Drive, mega gibi bulut depolama sistemlerinin ücretsiz sunduğu kotayı da kullanabilirsiniz.

Yeterli olacağını sanmıyorum siz sorunun hangi parçadan olduğunu görebildiniz mi diğer hata kodlarından.

Sorun disk kaynaklı işte hocam. 970 EVO ile ilgili çok yüksek ihtimalle. Siz çıkartıp denemediğiniz sürece nasıl anlayabiliriz ki sorunun burada olup olmadığını?

Mavi ekran SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION hatası aldım SSD'deyse sorun nasıl çözebilirim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözülebilecek bir şey olsa zaten çözüm yöntemini sunardım. 2 sayfadır size Diski çıkarmanız gerektiğini söylüyorum. Diskte muhtemelen yazılımsal olarak düzeltemeyeceğiniz bir sorun var. Bunu netleştirmek için Disk sistemde değilken sistemi test etmeniz gerek.

Çözülebilecek bir şey olsa zaten çözüm yöntemini sunardım. 2 sayfadır size diski çıkarmanız gerektiğini söylüyorum. Diskte muhtemelen yazılımsal olarak düzeltemeyeceğiniz bir sorun var. Bunu netleştirmek için disk sistemde değilken sistemi test etmeniz gerek.

Tamamdır en kısa sürede testi yapacağım.

Çözülebilecek bir şey olsa zaten çözüm yöntemini sunardım. 2 sayfadır size diski çıkarmanız gerektiğini söylüyorum. Diskte muhtemelen yazılımsal olarak düzeltemeyeceğiniz bir sorun var. Bunu netleştirmek için disk sistemde değilken sistemi test etmeniz gerek.

Birkaç gündür bilgisayarı test ediyorum 3 gündür mavi ekran almamıştım ta ki düne kadar. Bende sizi dinleyip SSD'yi sistemden çıkartarak HDD'ye format atacağım. Belki başka bir sorun vardır diye minidump dosyalarını da sizinle paylaşmak isterim.

HDD'ye Windows 11 kurdum ve kullanıyorum bakalım mavi ekran alacak mıyım? Yalnız söyle bir durumla karşılaştım Vatan Bilgisayar'dan termal macun almaya gittim mavi ekran aldığımı söyledim adam direk Corsair marka mı diye sordu bende evet dedim. Onun bir tanıdığında da aynı sorun varmış ve RAM değiştirmiş mavi ekran düzelmiş böyle bir durum bende de olmuş olabilir mi acaba benim garantimde yok eğer öyle bir durum bende de varsa ne yaparım bilemiyorum.

Bir haftaya yaklaştı mavi ekran hiç almadım SSD'yi samsunga yollayayım mı acaba diyorum belki ürün değişimi yaparlar.

@@377154 ne yapmalıyım sizce SSD'yi çıkardım ve mavi ekranlar sona erdi.

Dosya Ekleri

• 1655387023360.png
    1655387023360.png
    18,5 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Bilmiyorum maalesef. İsterseniz yeni bir konu açıp Garanti süreci hakkındaki sorularınızı sorabilirsiniz. Ek olarak Mavi Ekran sorununuz çözüldüyse konuyu çözüldü olarak işaretleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı