R5 2600X sıcaklığı düşürme

kurabiyeed

Kilopat
Katılım
27 Temmuz 2017
Mesajlar
303
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar işlemcim Ryzen 5 2600X ve işlemci boşta 57-63 derece arası dolanıyor. 2 yıldır termal macunu değişmedi ve 1-2 haftada içinde değiştiremem. BIOS'tan fan hızını arttırsam mı bilemedim. Fan hızını arttırsam harcayacağı elektrik dışında bana bir zararı olur mu ve işlemci fan hızı nasıl arttırım?

1617439722258.png


Dipnot 1: RDR 2'de 85-87 dereceye kadar çıkıyor, CP77 de ise 91'e kadar çıktı. Dün Star Wars: Battlefront oynadım, onda 93 dereceyi gördü.
Dipnot 2: Ekran kartı yük altında maksimum 75 dereceyi görüyor.
Dipnot 3: Termal macun 2 yıldır yenilenmedi.
Dipnot 4: RAM sıcaklığı boşta 48 derecede falan, 2933 MHz'de çalışıyor.
Dipnot 5: Kasa modeli Cooler Master MB501L, kasaya takılabilir fanlardan sadece 1 tane var. Bir de kasanın arkasında var, en son 1.5 sene önce temizlendi.
Dipnot 6: CPU şu an % 30-50 kullanılıyor. Yaklaşık 25 pencere açık, Zoom ve DC de açık.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle geçici çözüm olarak BIOS üzerinden "Cool'n Quiet" açılabilir. Tabi ki bu termal macun yenilemesi, fanların temizliği yapılana kadar geçici çözüm olarak uygulanabilir. Sıcaklığı bir nebze daha düşürebilir. Termal macun olarak bütçe verirseniz yardımcı olabiliriz, ben Kryonaut 12.5W kullanıyorum. Tavsiye ederim. Kasayı temizleme olarak ben en basit şekilde ufak boya fırçası ile temizliyorum kasayı balkona alıp önce saç kurutma makinasını ile soğuk hava tutarak sonra fırça ile temizleyerek yapıyorum.
 
Öncelikle geçici çözüm olarak BIOS üzerinden "cool'n quiet" açılabilir. Tabi ki bu termal macun yenilemesi, fanların temizliği yapılana kadar geçici çözüm olarak uygulanabilir. Sıcaklığı bir nebze daha düşürebilir. Termal macun olarak bütçe verirseniz yardımcı olabiliriz, ben kryonaut 12.5W kullanıyorum. Tavsiye ederim. Kasayı temizleme olarak ben en basit şekilde ufak boya fırçası ile temizliyorum kasayı balkona alıp önce saç kurutma makinesını ile soğuk hava tutarak sonra fırça ile temizleyerek yapıyorum.

Kasadan parçaları çıkarmam gerekiyor mu peki.
 

Geri
Yukarı