Çözüldü R5 2600X sistem açılırken kendini 3 kere resetliyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir Özdemir

Kilopat
Yer
İstanbul/Mimaroba
Daha fazla  
Meslek
Çizgi Film ve Animasyon , Animator
Son 1 haftadır karşılaştığım durumdur. Bilgisayarı açmak için güç tuşuna bastıktan sonra speakerdan beep sesi geliyor normal bir şekilde açılacağını sanıyorsunuz.
Son birden monitörde disable vs yazıp kendini resetliyor. Bu işlemi 3 kere tekrar ettikten sonra şifre girme ekranı geliyor. Performansta herhangi bir sorun yoktur.

Sistem ;
Gigabyte AX370 Gaming 3
AMD Ryzen 5 2600X
Gigabyte GTX 1650 Super
16 GB Adata Z1 Kırmızı Ram 3200mhz ama ben 2667'de çalıştıyorum
500GB M2 Ssd Kingston A2000
128 GB Adata Sata Ssd
FSP Hydro HD700 700W 80+

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu şekilde sonuçları , bu arada sabah uyandım yine kendini 3 kere resetledi öyle açtı. Biraz araştırdım cold boot'mu ne diyorlar sanırım bu duruma

06.09.2021
-Evde camasir makinesi,kurutucu ve ya baska bir bilgisayar acildiginda bu sorunun oldugunu farkettim.
-Birde diskim cok dolu oldugunda bu sorunun oldugunu farkettim.

Diskimde 250GB`a yakin yer acip evde elektrikli alet calismadiginda sorunsuz bir sekilde aciliyor.🤔 Konu kapanabilir.
Şüphelenebildiğim tek parça SSD, ancak ekran kartı veya güç kaynağı sorunu olma olasılığı da var.
Ekran kartını 2021 Mart ayında sıfır satın aldım. Power Supply'ı Ocak 2021'de sıfır satın aldım. Bu zamana kadar hiç sorun çıkmadı SSD'yi geçen ay satın aldım bu ay sıkıntı çıktı.

Ekran kartını 2021 Mart ayında sıfır satın aldım. Power Supply'ı Ocak 2021'de sıfır satın aldım. Bu zamana kadar hiç sorun çıkmadı SSD'yi geçen ay satın aldım bu ay sıkıntı çıktı.

Hocam, Adata'nın hangi modeli? SU630 ise kronik sorunlu olduğu için normal.

Dosya Ekleri

• a.png
    a.png
    50,1 KB · Görüntüleme: 34
  • b.png
    b.png
    60,4 KB · Görüntüleme: 45
  • c.png
    c.png
    72,5 KB · Görüntüleme: 44
  • sad.png
    sad.png
    5,1 KB · Görüntüleme: 45
Hiçbir sonuç alamadım testlerden. Bu olay ben bilgisayara aniden Warzone , Pubg , Witcher 3 gibi oyunlar kurduktan sonra diskimde yer kalmadığı için oldu sanırım. Çünkü Warzone ve Wither 3'ü sildim ve hiç bir sorun kalmadı şuan direk normal şekilde açıldı.

Bunun sebebi nedir?

Hiçbir sonuç alamadım testlerden. Bu olay ben bilgisayara aniden Warzone, PUBG, Witcher 3 gibi oyunlar kurduktan sonra diskimde yer kalmadığı için oldu sanırım. Çünkü Warzone ve Wither 3'ü sildim ve hiçbir sorun kalmadı şu an direk normal şekilde açıldı.

Bunun sebebi nedir?

Söylediğim gibi, SSD sorunu yaşıyor olabilirsin. SSD'de %10 boş yer bırak ve şu bağlantıyı takip edip sağlık testlerini gerçekleştir. Prime 95 testinden bir sonuç alabileceğini sanmıyorum SSD için.

Bu şekilde sonuçları , bu arada sabah uyandım yine kendini 3 kere resetledi öyle açtı. Biraz araştırdım cold boot'mu ne diyorlar sanırım bu duruma

06.09.2021
-Evde camasir makinesi,kurutucu ve ya baska bir bilgisayar acildiginda bu sorunun oldugunu farkettim.
-Birde diskim cok dolu oldugunda bu sorunun oldugunu farkettim.

Diskimde 250GB`a yakin yer acip evde elektrikli alet calismadiginda sorunsuz bir sekilde aciliyor.🤔 Konu kapanabilir.

Dosya Ekleri

• Kingstone.png
    Kingstone.png
    32,1 KB · Görüntüleme: 43
  • adata.png
    adata.png
    41,7 KB · Görüntüleme: 36
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı