R5 2600X sistem BF5'te yüksek CPU tüketiyor

Direkleri yıkıp tamir ettiğimiz mod.
Outpost modu o dediğiniz, çok garip gerçekten.. Özellikle de 2060 ile 60 FPS'lere bile düşmesi inanılacak bir olay değil, tüm çekirdekler aktif yük altındayken işlemcinin çalışma hızı ne durumda peki? Kapalı çekirdek ihtimali desem o da yok gibi, en basitinden %100'e vuran bir kullanım göremedim o görselde.

Diğer grafik + işlemci ağırlıklı oyunlarda da buna benzer düşük GPU kullanım problemi yaşıyor musunuz?

Battlefield V bu tarz işlemcileri harcıyor maalesef, benim işlemcim de fazla güçlü değil ama BF 1 tarzı oyunlarda sıkıntı çıkarmıyor fakat gel gelelim BF V oynamak istediğimde darboğaz yapıyor sürekli.

Sorun oyunun özürlü bir şekilde işlemci kullanımı kısaca tabii diğer oyunlarda da buna benzer sorun olmuyorsa.

Sorun hala devam ediyorsa, oyunu oynarken arkada işlemciye yük bindiren uygulamaları kapatın ayrıca kasa hava almıyorsa stok soğutucu ile işlemcinin frekansını kısma ihtimali var onuda kontrol edin. Eğer 3.8Ghz'ten aşağıda çalışıyorsa, işlemci frekansını kısıyor demektir.

Outpost modu o dediğiniz, çok garip gerçekten.. Özellikle de 2060 ile 60 FPS'lere bile düşmesi inanılacak bir olay değil, tüm çekirdekler aktif yük altındayken işlemcinin çalışma hızı ne durumda peki? Kapalı çekirdek ihtimali desem o da yok gibi, en basitinden %100'e vuran bir kullanım göremedim o görselde.

Diğer grafik + işlemci ağırlıklı oyunlarda da buna benzer düşük GPU kullanım problemi yaşıyor musunuz?
Dediğiniz her şeyde haklısınız %100 de olmuyor kullanım diğer oyunlarda denedim bir problem yok. Yapacak bir şeyde yok ve sadece bir kaç haritada olduğunu fark ettim o yüzden sorun düzeldi diyebiliriz şu anlık bir sıkıntı yok. Neden bu kadar rahat kabul ettiniz derseniz bilgisayara güzel bir test yaptım bir sıkntı çıkmadı. Cevaplarınız için teşekkürler.
Sorun hala devam ediyorsa, oyunu oynarken arkada işlemciye yük bindiren uygulamaları kapatın ayrıca kasa hava almıyorsa stok soğutucu ile işlemcinin frekansını kısma ihtimali var onuda kontrol edin. Eğer 3.8Ghz'ten aşağıda çalışıyorsa, işlemci frekansını kısıyor demektir.
stok soğutucu var işlemcim bazen çok ısınıyor yakın zamanda güzel bir soğutucu alacağım ve kasaya falan eklemeri yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı