R5 2600X sistem nasıl?

• Konuyu başlatan Batwo
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 351
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Xbox Series X - iPhone 13 White 128GB
Meslek
Satış Operasyon Uzmanı
Arkadaşlar herkese iyi forumlar diliyorum. öncelikle sistemimi bütçemin yettiği şekilde toplamıştım, sistem özelliklerimi paylaşacağım öğrenmek istediğim bir konu var parçalarda uyumsuzluk söz konusu mudur? YouTube test videolarında aynı RAM MHz hızı işlemci ekran kartı olan sistemde yapılan oyun testlerinde alınan FPS değerlerini göremediğimi fark ettim bazen çok iyi bazen olduğundan düşük aldığım oluyor bu sürücülerle alakalı mıdır? Her şey güncel bu arada sistemim şudur;

Ryzen 5 2600X.
MSI B450M GAMING PRO Max.
MSI GTX 1650 Super Gaming X.
Corsair Vengeance 8x2 3000MHz.
FSP 500W (achb versiyonu olan PSU)
MSI MAG Forge 100R.

Win 10 Pro - driverlar güncel.

Isı değerlerimde gayet iyi diye düşünüyorum yükte test ettiğim oyunlar Doom Eternal, AC Origin gibi oyunlarda ve daha düşük sistem isteyen oyunlarda da denedim ekran kartım 64 dereceyi geçmiyor, işlemcim ise Max 76'yı görüyor. Fakat FPS değerleri tatmin etmiyor beni maalesef drop oluyor. Mesela Doom Eternal'da bunların genel olarak sebebi ne olabilir? Bunu merak ediyorum. Sabırla okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese iyi forumlar diliyorum. öncelikle sistemimi bütçemin yettiği şekilde toplamıştım, sistem özelliklerimi paylaşacağım öğrenmek istediğim bir konu var parçalarda uyumsuzluk söz konusu mudur? YouTube test videolarında aynı RAM MHz hızı işlemci ekran kartı olan sistemde yapılan oyun testlerinde alınan FPS değerlerini göremediğimi fark ettim bazen çok iyi bazen olduğundan düşük aldığım oluyor bu sürücülerle alakalı mıdır? Her şey güncel bu arada sistemim şudur;

Ryzen 5 2600X.
MSI B450M GAMING PRO Max.
MSI GTX 1650 Super Gaming X.
Corsair Vengeance 8x2 3000MHz.
FSP 500W (achb versiyonu olan PSU)
MSI MAG Forge 100R.

Win 10 Pro - driverlar güncel.

Isı değerlerimde gayet iyi diye düşünüyorum yükte test ettiğim oyunlar Doom Eternal, AC Origin gibi oyunlarda ve daha düşük sistem isteyen oyunlarda da denedim ekran kartım 64 dereceyi geçmiyor, işlemcim ise Max 76'yı görüyor. Fakat FPS değerleri tatmin etmiyor beni maalesef drop oluyor. Mesela Doom Eternal'da bunların genel olarak sebebi ne olabilir? Bunu merak ediyorum. Sabırla okuyup yardımcı olmaya çalışan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Sonunda, güzel soru mesajı.
Neyse konuya gelelim.
Sistem güzel fakat ne zaman topladığınızı bilmediğim için F/P oranını bilemeyeceğim.
PSU çok iyi değil ve anakart da çok sevilmiyordu sanırım.
Evet driverlerden dolayı olabilir.

Sonunda, güzel soru mesajı.
Neyse konuya gelelim.
Sistem güzel fakat ne zaman topladığınızı bilmediğim için F/P oranını bilemeyeceğim.
PSU çok iyi değil ve anakart da çok sevilmiyordu sanırım.
Evet driverlerden dolayı olabilir.
Sistemi toplayalı 1.5 2 ay falan oldu bütçem çok olmadığı için o kur zamanında en toplayabildiğim maks sistem buydu. Driverlarım güncel sistemde güncel ama çözemedim böyle şeyde olabilir bundan önce ihtiyacım olduğundan sistemimi satmıştım o sistem daha stabil çalışıyordu sanki. Onun özelllikleri şuydu.

Ryzen 5 2600
MSI B450 M PRO M2 MAX
Gigabyte GTX 1660 Super
Corsair Vengeance 8X2 (16GB)
FSP Hydro 600W 80+
Zalman K1 Atx
Toshiba 480 GB SSD

bu sistemde daha mutluydum belkide ekran kartımdan dolayı olabilir. Teşekkürler bu arada cevabın içinde. Bu arada normalde tanıdığımız bi bilgisayarcı var PSU'yu oradan sipariş etmiştim özellikle Hydro serisi almak istediğimi belirttim bunu verdi uğraşmak istemediğimden bunu aldım ama biraz rahatlayınca ekran kartı ve psu'yu yenilemek istiyorum. Güncelleyebilirsemde Zalmanın 80+ sertifikalı Psu'ları sağlam duruyor öneriliyor, ekran kartı yönünde RTX 2060 Super düşünüyorum diğerleri fiyat olarak aşırı kaçacaktır bana.

Son düzeltme : Biliyorum 1650 super 1080p Ultra için değil daha çok 1080P High ayarlarda 60 fps üstü çalıştırabilecek bir kart çok uçuk bir performans beklemiyorum tabi ama 2018 yılında çıkan oyunlarıda 2019 veya iyi şekilde çalıştırmalı diye düşünüyorum. Hata yaptığım birşey mi var diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Anakartın Booster özelliğini zaten kapadım açtığım zaman sistem reset atıyor falan çeşitli sorunlar oluyor stabil çalışmıyor oda nedendir bilinmez zaten illa bir pürüz çıkıyor maalesef sorunsuz şekilde kullanamıyoruz bu yüzden PC bazen canıma tak ettiriyor.

Son düzenleme:
Sistemi toplayalı 1.5 2 ay falan oldu bütçem çok olmadığı için o kur zamanında en toplayabildiğim maks sistem buydu. Driverlarım güncel sistemde güncel ama çözemedim böyle şeyde olabilir bundan önce ihtiyacım olduğundan sistemimi satmıştım o sistem daha stabil çalışıyordu sanki. Onun özelllikleri şuydu.

Ryzen 5 2600
MSI B450 M PRO M2 MAX
Gigabyte GTX 1660 Super
Corsair Vengeance 8X2 (16GB)
FSP Hydro 600W 80+
Zalman K1 ATX
Toshiba 480 GB SSD

bu sistemde daha mutluydum belkide ekran kartımdan dolayı olabilir. Teşekkürler bu arada cevabın içinde. Bu arada normalde tanıdığımız bi bilgisayarcı var PSU'yu oradan sipariş etmiştim özellikle Hydro serisi almak istediğimi belirttim bunu verdi uğraşmak istemediğimden bunu aldım ama biraz rahatlayınca ekran kartı ve PSU'yu yenilemek istiyorum. Güncelleyebilirsem de Zalman!ın 80+ sertifikalı PSUları sağlam duruyor öneriliyor, ekran kartı yönünde RTX 2060 Super düşünüyorum diğerleri fiyat olarak aşırı kaçacaktır bana.

Son düzeltme : Biliyorum 1650 super 1080p Ultra için değil daha çok 1080P High ayarlarda 60 fps üstü çalıştırabilecek bir kart çok uçuk bir performans beklemiyorum tabi ama 2018 yılında çıkan oyunlarıda 2019 veya iyi şekilde çalıştırmalı diye düşünüyorum. Hata yaptığım birşey mi var diye düşünüyorum ama bulamıyorum. Anakartın Booster özelliğini zaten kapadım açtığım zaman sistem reset atıyor falan çeşitli sorunlar oluyor stabil çalışmıyor oda nedendir bilinmez zaten illa bir pürüz çıkıyor maalesef sorunsuz şekilde kullanamıyoruz bu yüzden PC bazen canıma tak ettiriyor.
Bilgisayarınızda hiç IObit yapımı bir program ya da sistem bakım uygulaması var mı?
Antivirüs kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız adı nedir?
Bu arada rica ederim çok kibarsınız :)

Bilgisayarınızda hiç IObit yapımı bir program ya da sistem bakım uygulaması var mı?
Antivirüs kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız adı nedir?
Bu arada rica ederim çok kibarsınız :)
Öyle saçma sitelere girmediğim için antivirüs kullanmıyorum pc kullanmayı biliyorum tabiri caizse :) IObit uygulamaları falanda yok sistemde temiz win 10 pro kurdum sadece adobe uygulamalarım var. Steam farklı programlar kurmuyorum sistemi sürekli güncel tutmaya bakıyorum.

Öyle saçma sitelere girmediğim için antivirüs kullanmıyorum pc kullanmayı biliyorum tabiri caizse :) IObit uygulamaları falanda yok sistemde temiz Win 10 Pro kurdum sadece Adobe uygulamalarım var. Steam farklı programlar kurmuyorum sistemi sürekli güncel tutmaya bakıyorum.
Yine de Kaspersky Free ile taratın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı