R5 2600X Sistem Yük Altında Aşırı Isınma Problemi

alperb

Hectopat
Yer
Sahil Kasabası
Daha fazla  
Montajını dün kendim yaptım, bugün PUBG'ye girdim, kasadan ateş çıkıyor. Forumdan AIDA64 konularını okudum, test ettim ve değerler 1 dakikada bu şekilde hemen durdurdum. Ekran kartını ölçmemiş ama ona elimle baktım çok sıcaktı. Montajını yanlış yapmış olabilir miyim? FIFA, FM ve CS:GO'da sorun olmadı. R5 2600x kutusundan çıkan fanı taktım macunu fanda sürülüydü. Fanı işlemciye çok mu oturtmuşumdur pek anlamam da. Bir de kasam ve PSU'm bu. İçinde sadece 1 fan ve işlemci fanı var. Kasaya ekstra fan mı lazım? Yardımcı olursanız sevinirim

Aerocool Cylon 750W 80+Bronze RGB Akrilik Panel USB 3.0 Fiyatı

jhgjg.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasan havasızlıktan ölüyor. 52 saniyede 85 derece gören CPU ile bir işlem yapamazsın. Sana tavsiyem ne kadar fan alabiliyorsan alıp sistemine tak. Sıcak soğuk hava girişini ayarla. Termal macun sürülü demişsin yanına kaliteli bir macun alıp sürersen daha iyi olur senin için. Bir dahaki sefere test için en az yarım saat çalıştır. Prime95 testi bu iş için en iyi test.

85 derece biraz fazla. Bendede aynı işlemci var stok fanı var ve 45 dakika test sonucu. Sizin montajda bir sıkıntı meydana gelmiş olabilir. Veyahut kasa soğutması yetersizdir. Benim kasa da 7 tane fan var çünkü.
wraith spire aida 64.png

85 derece biraz fazla. Bendede aynı işlemci var stok fanı var ve 45 dakika test sonucu. Sizin montajda bir sıkıntı meydana gelmiş olabilir. Veyahut kasa soğutması yetersizdir. Benim kasa da 7 tane fan var çünkü.Eki Görüntüle 359823
İnşallah tek sorun fan yetersizliğidir, çünkü fanı işlemcinin üzerine tam mı oturtmalıyız boşluk mu bırakmalıyız hiç bilmiyorum technopat videoları izleyerek montaj yaptım 2 gündür sorun yoktu PUBG'ye girince anladım. Peki 13-14 liralık 5 tane fan mı almak daha faydalı olur 1 tane 100 liralık mı?

Bence fanı tam oturtmamışsınız.

Sizce bunu nasıl anlarım? fotoğraftaki gibi sürekli 1600'larda dönüyor sizce sorun bu mudur? Tam mı oturtayım boşluk mu bırakayım? Ekran kartı ölçülmemiş ama elledim o da aşırı sıcaktı, anakarta bakmaya çalıştım sanki sıcaktı bilhassa RAM'lerde hafif sıcak geldi ya da işlemciden dolayı ısınınca kasa içi öyle oldu.

Dediğim gibi bir fan ile olmaz bu işler. Kasanın kapağını açıp dene farkı görürsün. Bütçen varsa marka fan alabilirsin. Yoksa diğerleri de iş görür ama yan sanayi mal da alma. Ortasını sen bulursun.

Montajını dün kendim yaptım, bugün PUBG'ye girdim, kasadan ateş çıkıyor. Forumdan AIDA64 konularını okudum, test ettim ve değerler 1 dakikada bu şekilde hemen durdurdum. Ekran kartını ölçmemiş ama ona elimle baktım çok sıcaktı. Montajını yanlış yapmış olabilir miyim? FIFA, FM ve CS:GO'da sorun olmadı. R5 2600x kutusundan çıkan fanı taktım macunu fanda sürülüydü. Fanı işlemciye çok mu oturtmuşumdur pek anlamam da. Bir de kasam ve PSU'm bu. İçinde sadece 1 fan ve işlemci fanı var. Kasaya ekstra fan mı lazım? Yardımcı olursanız sevinirim

Aerocool Cylon 750W 80+Bronze RGB Akrilik Panel USB 3.0 Fiyatı

Eki Görüntüle 359815
Aynı işlemci bende sahibim maksimum 60 derece gördüm nasıl becerdin ısınmayı ama kasa havalandırmam iyi benim hava akışı yok demekki sende.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı