R5 2600X Sistem Yük Altında Aşırı Isınma Problemi

Hava akışı olmasa bile 1 dakika da 85 dereceye çıkması normal değil. Büyük ihtimalle fanı oturtamamışsınız.

Zeki Bey, evet fanı oturtamamışım onu oturttuk fakat problem gene aynı. Hava akışıdır değil mi artık sorun. Çünkü ekran kartı da PUBG'ye girince 15 dakikada inanılmaz ısınıyor. Eğer CS:GO gibi oyunlar oynarsam video izlersem edersem hiç bir parça ısınmıyor buz gibi kasa. Sorunum kasa havasızlığıdır değil mi? ona göre kapağını açacağım artık yeter çünkü 2 gün oldu daha alalı

En baştan fanı çıkarın. Termal macunu kontrol edin sonra fan ayakları kırılmış mı diye bakın ve tekrar fanı düzgün bir şekilde takın. Büyük ihtimalle ısınma sorunu çözülecektir çünkü o kadar ısınması normal değil. Eğer işe yaramazsa kasanın kapağını açıp ısınma testi yapın tekrar. Bu yöntemde işe yaramazsa kule tipi iyi bir soğutucu alın.

Zeki Bey, evet fanı oturtamamışım onu oturttuk fakat problem gene aynı. Hava akışıdır değil mi artık sorun. Çünkü ekran kartı da PUBG'ye girince 15 dakikada inanılmaz ısınıyor. Eğer CS:GO gibi oyunlar oynarsam video izlersem edersem hiç bir parça ısınmıyor buz gibi kasa. Sorunum kasa havasızlığıdır değil mi? ona göre kapağını açacağım artık yeter çünkü 2 gün oldu daha alalı
Aynı sorunu ben de yaşadım. Kasa fanlarımın RGB aydınlatmaları arıza verdiği için garantiye yollamıştım ve fanların eksikliğini büyük ölçüde hissetttim 89 derecelere çıkıyordu ekran kartı. Çözüm olarak fanlarım gelene kadar kasanın yan kapağı açık bir şekilde bilgisayarı kullanıyorum. İdare ediyor.

Termal macun silindi, yenisi sürüldü. 80'den 70'e düştü. Ekran kartımın olduğu kısım da ısınıyor bu hava akışı sorunudur değil mi?
Aynı sorunu ben de yaşadım. Kasa fanlarımın RGB aydınlatmaları arıza verdiği için garantiye yollamıştım ve fanların eksikliğini büyük ölçüde hissetttim 89 derecelere çıkıyordu ekran kartı. Çözüm olarak fanlarım gelene kadar kasanın yan kapağı açık bir şekilde bilgisayarı kullanıyorum. İdare ediyor.
Teşekkürler. 1 tane fan geldi kasayla bir de işlemci fanı vardı. Bugün 1 tane daha taktırdım ama ekran kartının olduğu yere bir fan istiyo. Siz siz olun büyük kasa alın tank gibi olsun.

O zaman sorun hava akışıdır. Kapanın kapağını açın ve öyle ısınma testi yapın. Ayrıca kasanızda fazladan fan girişi var ise ekstra fan takabilirsiniz.

Allah MSI After Burner programını bulandan razı olsun. Ekran kartı markası Sapphire, Sapphire uygulamasını indiriyorum bir işe yaramıyor MSI After Burner ile Sabit %17 ile çalışan ekran kartı fanının hızını 50'ye çok ısınırsa 75'e çıkarıyorum sorun çözüldü. Kasa tabii ki fan istiyor ama esas problemim çözüldü. Çok teşekkürler herkese

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı