R5 2600X Sıvı Soğutucu Önerisi

Onu demek istemedim kasana sığacak bir model hava soğutucu alabilirsin mesela
MSI Core Frozr L İşlemci soğutucu E32-0801920-A87 İşlemci Fanı - Nanokatalog Şunu alıp yanına da şundan alıp takıyorsun MSI Torx 12cm Kasa Fanı Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al 2 Fanla beraber hem kasana sığıyor hemde canavar gibi soğutma performansı veriyor eğer Bursa da isen ben modifiye işini ücretsiz yaparım eğer gelemem dersen attığım linklerdeki ürünler sana o gösterdiğin sıvı soğutucudan çok daha iyi performans verir. MSI yazılımı ile de istediğin şekilde sessiz veya perfomans odaklı çalıştırabilirsin.

Görüntüsünü geçtim motosiklet silindiri gibi bloğu getirip kasanın içine koymak biraz abes geliyor bana. Radyatörü kıyıya kenara sıkıştırıp en azından saklayabiliyorsun.

Ankara'da oturuyorum maalesef hocam.
Hocam bu attığınız soğutucuyla Aerocool sıvı soğutmanın arasında kaç derece fark olur tahminen? (Çok fazla bir fark olmayacaksa görüntüden dolayı sıvı soğutma seçeceğim için soruyorum.)

Hocam onu direk olarak söyleyemem fakat 10 Dereceye kadar bir fark olur diye tahmin ediyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buna bir fan daha taktığınızda muhtemelen 10 dereceyi de geçer.

Şüphesiz Cooler Master ML 240L RGB modelini almalısın.
Hocam atmış olduğum AeroCool sıvı soğutma ile 240L arasında 1-2 derece fark gördüm sanki, yanlış biliyor olabilirim yanlış biliyorsam düzeltin.

Benim sorunum şuan hangi sıvı soğutucuyu seçeceğim değil mesajlarımda atmış olduğum AeroCool sıvı soğutma ile 600 TL’lik hava soğutma arasında tahminen kaç derece fark olacağı.

AeroCool P7-L240 RGB CPU Liquid Cooler Review
Buradaki 3. grafiği incelersek arada 3.5 derece fark görünüyor. Hadi NH-D15 modeli NH-D15S'ten 1 derece daha soğuk çalışsın fark 2.5 derece olur. Yani normal kullanımda aşağı yukarı aynı performans neredeyse. Kafanıza hangisi yatarsa onu alın, ikisi de üzmez diye düşünüyorum.

Completed Builds - PCPartPicker
Bu üstteki linkten de sizin kasayla kurulmuş sistemleri inceleyebilirsiniz radyatörü nasıl ve nereye konumlandırdıklarını görmek adına. Radyatör alırsanız ve ön tarafa takarsanız radyatörün önüne orjinal radyatör fanlarını, fanların arkasına radyatörü ve dilerseniz ve montaj imkanı varsa radyatörün arkasına da 2 tane 12 cm fan takıyorsunuz olay bitiyor. İlk önce ekstra fanlar olmadan kullanıp ekran kartında yüksek sıcaklıklarla karşılaşmanız durumunda bu ekstra fanları takabilirsiniz en başta takmasanız da olur. Gerekli mi gereksiz mi kendiniz tecrübe edersiniz böylece.

Yani hocam demek istediğim burada hava soğutma çok ön planda tutuluyor mesajlardan öyle gözüküyor.
Hava soğutma kasanın içinde iğrenç bir görünümü var o yüzden sıvı soğutma diye tutturuyorum.
Arada gerçekten 2-3 derece fark olacaksa hiç değmez bu kadar tartışmaya direkt sıvı soğutmayı alırım.
Aldıktan sonra şu 600 TL'lik hava soğutma benimkinden 10 derece daha soğuk çalışıyormuş diye pişman olmak istemiyorum yani.

Olay şu, hava soğutmayı siz canınız ne kadar süre isterse o kadar kullanırsınız. 10 sene bile gider, en kötü fanı bozulur yeni fan takılır ki onun da 6 sene garantisi var. Ama sıvı soğutmada sonuçta pompa gibi bir bileşen var ve bu elektronik bir bileşen olduğundan dolayı garantisi bittikten 1 gün sonra bozulursa ürünü muhtemelen çöpe atmanız gerekir veya çok nadir de olsa sıvı sızdırma durumu olabiliyor bu diğer bileşenleri de tehlikeye atabilir. Ama maksadım korkutmak değil, bu sızdırma olayı çok küçük ve göz ardı edilebilir bir risk, sadece bilgi olsun diye söylüyorum.
Artık bu konuda neredeyse her şeyi biliyorsunuz Dediğim gibi içinize sinmeyecekse ve hava soğutmanın görüntüsünden rahatsız olacaksanız sıvı soğutma da alınabilir gayet.

Aradaki fark konusunda o attığım linkteki tabloyu inceleyin. O gayet güvenilir bir kaynak. Pompa veya fan devrini manuel olarak düşük tutmadığınız sürece arada o denli bir fark olmaz.

Sıvı soğutma her zaman daha iyidir. Ryzen 3 1300x ile ML120Lite kullanıyorum boşta 25-30, yükte ise 32-44 dereceleri görüyorum. OC yapmış bulunmaktayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…