R5 2600X ve 1660 Ti oyun oynarken görüntü gidiyor

Necomio

Centipat
Katılım
13 Nisan 2020
Mesajlar
21
Oyun sırasında ve bazen açar açmaz bazen 1 ya da 2 saat sonra ekran kartı fanları hızlanıyor ve monitörden görüntü kesiliyor.

Daha önce de aynı sorunla ilgili konu açmıştım daha sonra bilgisayarı aldığım firmaya ulaştım bana ekran kartı için BIOS sürümü gönderdiler indirdim ve yükledim. Problem 3 gün boyunca tekrarlanmadı 3 gün sonra tekrar oyuna girdiğimde aynı şekilde ekran kartının fanları bir anda hızlanıyor ve monitörden görüntü kesiliyor. yeniden başlatmadan görüntü tekrar gelmiyor.

Galax'ın kendi sitesinden ekran kartıma uygun BIOS sürümünü indirdim kurdum yaklaşık 7-8 gün boyunca yine problem olmadı Dün oyuna girdiğimde aynı problemle karşılaştım.

BIOS sürümünü kurduğumda oynayabiliyorum bilgisayarı kapatıp ertesi gün açtığımda tekrar ekran kartının BIOS'unu kurmam gerekiyor
Lütfen yardım çıldırmak üzereyim.

Bilgisayarım;
İşlemci: AMD R5 2600X
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce Galax 1660 Ti White GDDR6 192Bit
Anakart: ASRock B450M-HDV R4.0
Güç K.: Highpower Simplicity 700W 80+
RAM: Adata XPG Gaming D10 2x8GB 3000MHz
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İletişime geçtim ama çok karmaşık bi durum garantiden aynı şekilde dönme ihtimali var gibi geliyor aynı zamanda şuanda garantiye yollayamıyorum aktif kullanmak zorunda olduğum için
 
İletişime geçtim ama çok karmaşık bi durum garantiden aynı şekilde dönme ihtimali var gibi geliyor aynı zamanda şuanda garantiye yollayamıyorum aktif kullanmak zorunda olduğum için
Bende bu sorun 3. Kez oluyor ve bana sorununuz yazilimsal dediler. Format attim yine olmadi ekran karti testi yapim dediler testte de bir sey cikmadi. En sonunda ekran kartini istediler umarim bu son olur. Cidden cok sıkıcı bir durum sorunun hala neyden oldugunu anlayamadim. Eger devam ederse bozuk mali kakalamislar diyip tuketici haklarina basvurucam.
 
Sorunu tam olarak anlamadım hala ama ddu kullanarak driverları kaldırdım sonra nvidia 442.19 sürümünü kurdum son olarak msi afterburnerdan core clock -100 memory clock -50 yaptım şu anlık bi sorun görünmüyo istersen bide böyle dene ama ne kadar tutarlı bilmiyorum bende işe yaradı
 
Peki fpsiniz de dusukluk yasadiniz mi? Ayrica afterburnerdan surekli mi o ayarlari yapiyorsunuz kalici olmuyor diye biliyorum.
 
Artık yeni çıkan kartların canını çıkartana kadar boost hızlarla piyasaya sürüyorlar. 2 sene sonra garantisi bitince yenisini aldırıyorlar.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…