R5 2600X ve RTX 2060 FPS değerleri

Neorxia

Hectopat
Daha fazla  
Bana FPS'ler biraz dusuk geldi oyunlardaki FPS değerlerini şu sekilde.
  • Rust: 65-75
  • LOL: 120-200
  • Subnautica: 75-80
  • Warframe: 100-120 ve arada FPS düşmesi oluyor.
Sistemim:
  • ASUS TUF B450 PRO
  • R5 2600X
  • ASUS ROG STRIX RTX2060 O.C
  • G-Skill Trident Z 16 GB 3200
  • Samsung 970 Evo 500 GB
  • WD Blue 1 TB 7200
  • Monitör eski bir monitör 1440x900 60 Hz
Oyunlarin hepsi orta ayarlarda bu FPS değerleri normal mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
O zaman ekran kartı sağlam herhangi bir sıkıntı yok demi?
Peki çözünürlük fps e etki edermi onu da sorayim? Şimdiden teşekkürler.
Eder.Çözünürlük arttıkça yük ekran kartına biner , işlemcinin yükü çok az olur ve ekran kartın ne kadar iyiyse o kadar çok FPS alırsın.
O zaman ekran kartı sağlam herhangi bir sıkıntı yok demi?
Peki çözünürlük fps e etki edermi onu da sorayim? Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartında da herhangi bir problem yok gibi.

Sorun çok açık ve net. Monitörün 1400x900. Darboğaz oluyor. Ekran kartın full kullanım yapmıyor. 2060 1080p'de bile full kullanmadığı oyun bolca varken 900pde çok çok normal darboğaz olması. Sorun monitör. Bir an önce değişmeye bak yoksa fps drop bitmez ve sistemini tam verimli bir şekilde kullanamazsın.

Eder.Çözünürlük arttıkça yük ekran kartına biner , işlemcinin yükü çok az olur ve ekran kartın ne kadar iyiyse o kadar çok FPS alırsın.
Ekran kartında da herhangi bir problem yok gibi.
Suanda prime95 ve furmark ile test yaptım 15 dakika boyunca sonucları su sekil.
1575037227133.png

Sizce bu degerler iyimi? Aynı ekran kartını kullanan birinde 65C yi gecmiyormus oyunlarda.

Suanda prime95 ve furmark ile test yaptım 15 dakika boyunca sonucları su sekil.Eki Görüntüle 466181
Sizce bu degerler iyimi? Aynı ekran kartını kullanan birinde 65C yi gecmiyormus oyunlarda.
Oyunlarda msı after burner ile her oyunu ultra ayarlarda test edip ss atarmısın ? Cpu ve gpu kullanım oranı ile.

Darboğaz yok olsa olsa en fazla %2 falan vardır.
Sıcaklıklar normal. Ama gördüğün gibi ekran kartı kullanımların az. Şimdi testleri şöyle yapmanı istiyorum DSR açıp full hd'de yapmanı istiyorum. O zaman dropların yok olduğunu görüceksin. Monitörü değişmen gerek.
Darboğaz yok işlemciye bakarsanız anlarsınız oyun pek güçlü bir oyun olmadığı çok kullanmıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı