Diss2ready

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni bir sistem topladım yakın bir zamanda. Sistemimin bilgilerini yazacağım ayrıca GPU Load da aşırı dalgalanma oluyor acaba sistemden mi anlamadım, mesajınızı yazarken bunu da belirtirseniz sevinirim.

1577204370785.png

Bu konu hakkında açtığım detaylı konu için: (henüz hiç çözüme yönelik yorum gelmedi)

Sistem bilgilerime gelecek olursak,
---------------------------------------

İşlemci: AMD Ryzen ™ 5 2600X 3.6GHz (Turbo 4.2GHz) 6 Core 12 Threads 19MB Cache AM4 İşlemci

Anakart: Gigabyte B450M S2H AMD B450 2133MHz DDR4 Soket AM4 mATX Anakart

Bellek(RAM): Kingston DDR4 8GB 3200MHz HyperX Fury Bellek Ram (HX432C16FB3/8)

Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ Amd Radeon RX 580 8G OC 256 Bit GDDR5(DX12)PCI-E3.0 Ekran Kartı 11265-01-20G

Harddisk(SSD): Adata SU630 480GB 520-450MB/s SSD (AD-ASU630SS-480GQR)

Kasa: Dark Guardian 4x12cm RGB LED Fanlı, Full Cam Yan ve Mesh Ön Panel, USB 3.0 Bilgisayar Kasası

Güç Kaynağı: High Power 750W 80+ GOLD Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı (HP1-J750GD-F12S)

İşlemci Soğutucusu: Dark Freezer X124, 12cm Kırmızı LED'li, Intel LGA 775/115X/1366/2011/2066, AMD AM2/AM3/AM4/FM1/FM2, 4pin PWM Fanlı, 5x Isı Borusu, Direkt Kontak İşlemci Soğutucu (DKCCX124R)

Monitör: Acer Nitro QG221Qbii 21.5" 75Hz 1ms (Analog+HDMI) FreeSync Full HD Monitör

NOT: Sistem, Teknobiyotik üzeriden toplandı! Monitör, hepsiburada'dan satın alındı!

RX 580 20GB mı? nE?

Ekran kartı 8GB, hepsiburada üzerinden tam adı öyle geçiyordu. Direk kopyala yapıştır yaptım tam adı için.

Kartı farklı bir bilgisayarda test et, problem devam ediyorsa garantiye gönder.

Darboğaz gibi bir sıkıntı var mı ki sistemde? Kartta sorun varsa şuanda garantiye gönderebilecek bir pozisyonda değilim. Ama ilerleyen zamanlarda belki gönderebilirim. İki sürücüyü üst üste kurmuştum bundan olabilir diye DDU ile sildim ve sorunsuzca 19.9.2 sürücüsünü yeniden kurdum. (Eğer detaylı konuyu okuduysanız) Masaüstünde sabit 300mhz ve GPU Load dalgalanması sıfır. Ama en basit bir oyuna girsem bile böyle dalgalanmalar oluyor. Başka bir donanım parçası buna sebebiyet veriyor olmasın? Bir de oyunlar da FPS düşüşü yok, fakat bu GPU Load dalgalanmaları herhangi bir donanıma zarar verebilir mi?

İlginiz için teşekkürler.

FurMark testi yaparken GPU-Z bilgisini paylaşır mısın?

Merhabalar yeniden, ilginiz için teşekkürler fakat ben kendimi bildim bileli böyle şeyler yapamam ve karta hasar vermekten korkuyorum birazcıkta. Fakat benimle aynı sorunu yaşayan bir arkadaş daha var forumda, hatta baya sorun yaşamış kartla ilgili olarak ve satacakmış sanırım. Onun kartı Sapphire Nitro+ RX590 8GB. Ondada aynen böyle bir sorun var.

Öncelikle kendi kartımda masaüstündündeyim, hiçbir oyun açık değil arkada discord, norton ve google
açık. GPU Load değerim aşağıdaki gibi;

1577210055554.png

Şimdi ise işin boyutunu göstermek için bile bile en basitinden bir oyun açacağım bende bulunan. "Minecraft"ı açıyorum, ekran kartı sıcaklığım gayet iyi onlarda bir sıkıntı yok 51 derecelerde seyrediyor çoğunlukla fakat sorunum ile ilgili değerlere bakarsak, değerler daha 7-8 dakika içerisinde şu şekilde oluyor fakat herhangi bir FPS kaybı olmuyor,

tablo.PNG

Şimdi yukarıda bahsettiğim arkadaşın FurMark değerlerini paylaşacağım. Benimki RX580 onunki RX590 fakat geri kalan her şey aynı. Hemen hemen aynı performansları verirler. Arkadaşın değerler şu şekilde; (DEĞERLER BENİM DEĞİLDİR)

Strixx 1.png

Strixx 2.png

Tekrardan kusuruma bakmayın dediğiniz testi yapamadığım için. Fakat arkadaşın da aynı sorunu var dediğim gibi o da yanıt bekliyor bu çözüme. Aradaki model farkının aşırı derecede bir farklılık göstereceğini düşünmediğim için değerleri paylaştım. Bu değerler ve kendi sistemim üzerinden paylaşmış olduğum değerlere bakarak yorumunuzu yaparsanız ne derseniz acaba bu sorun için?

@Alperenae zaten sizin sonuçlarınız güzel, arkadaşın test yapması gerekli.
Anladım. Fakat oyun içerisinde GPU Load değerlerim çok değişkenlik gösteriyor. Piksel yoğunluğu olan grafiklerde ışık, ağaç ve saç bölgelerinde piksellenmeler gerçekleşiyor ve görüntü bozuluyor. Bakınız:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı