R5 2600x ve RX 590 Sistem Toplama

Tüm bileşenleri sinerji den almayı düşünüyorum, kendim nasıl toplayacağımı bilmiyorum bilgim yok ve gözümü korkutuyor, sanırım bu siteden alacağım bütün parçaları
Tüm sistemi oradan alıp toplattıracaksanız B350 anakartı kendileri güncellerler büyük ihtimal çünkü toplayıp test ettirip öyle gönderiyorlardır eğer toplattıracaksan siteye. Ancak B450 güncellik açısından ve bazı avantajları açısından tercih edilebilir durumda. Size kalmış aslında.

Tüm sistemi oradan alıp toplattıracaksanız B350 anakartı kendileri güncellerler büyük ihtimal çünkü toplayıp test ettirip öyle gönderiyorlardır eğer toplattıracaksan siteye. Ancak B450 güncellik açısından ve bazı avantajları açısından tercih edilebilir durumda. Size kalmış aslında.
Gerçekten SSD almasam büyük bir fark olur mu? Oynayacağım bir kaç tane oyun var. Ve gerçekten anakartı B450 yaparsam, SSD eklersem, kasayı değiştirisem 600TL gibi bir fiyat farkı oluyor, bütçemi aşıyor.

@RaviiieN Şu video size belki yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı bütçeye (7.000TL) şöyle bir sistem derledim. Daha iyi olduğunu düşünüyorum.

AMD Ryzen 5 2600 (R5 2600X yerine bunu ekledim)
Sapphire RX 580 8GB Pulse (RX 590 Nitro+ yerine bunu ekledim)
Bellek aynı.
HDD çıkarıp onun yerine bu ürünü ekledim. (Adata 480GB SU650 Okuma 520MB-Yazma 450MB SATA SSD (ASU650SS-480GT-C))
Kasayı değiştirmedim. (MasterBox Lite 3.1)
Monitör de aynı. (BenQ XL2411)

Aynı bütçeye (7.000TL) şöyle bir sistem derledim. Daha iyi olduğunu düşünüyorum.

AMD Ryzen 5 2600 (R5 2600X yerine bunu ekledim)
Sapphire RX 580 8GB Pulse (RX 590 Nitro+ yerine bunu ekledim)
Bellek aynı.
HDD çıkarıp onun yerine bu ürünü ekledim. (Adata 480GB SU650 Okuma 520MB-Yazma 450MB SATA SSD (ASU650SS-480GT-C))
Kasayı değiştirmedim. (MasterBox Lite 3.1)
Monitör de aynı. (BenQ XL2411)
Kasayı değiştirmezseniz ısınma sorunu yaşayacaksınız ve oyun performansı düşecektir. Alırsınız ön paneli çıkarmak zorunda kalırsınız 10-15 derece fazla ısınır bileşenler içindeki havayı atamıyor çünkü. Kasayı değiştirmeniz şart.
SSD çok istemiyorsanız 120 GB SSD alırsınız Windows için kullanırsınız ileride param olur gene SSD alırım diyorsanız eğer bu şekilde yaparsınız. HDD' niz yoksa eğer o zaman 1 TB HDD alın, SDD sonra alırsınız. RX 590 daha iyi olurdu aslında eğer vereceği hediye oyunlar önemliyse sizin için bir nevi oyunlarla aradaki farkı kapatmış olarak düşünebilirsiniz.
Daha ucuz 144 HZ panel bulabilirseniz onları da alabilirsiniz kötü marka olmadığı sürece.

Kasayı değiştirmezseniz ısınma sorunu yaşayacaksınız ve oyun performansı düşecektir. Alırsınız ön paneli çıkarmak zorunda kalırsınız 10-15 derece fazla ısınır bileşenler içindeki havayı atamıyor çünkü. Kasayı değiştirmeniz şart.
SSD çok istemiyorsanız 120 GB SSD alırsınız Windows için kullanırsınız ileride param olur gene SSD alırım diyorsanız eğer bu şekilde yaparsınız. HDD' niz yoksa eğer o zaman 1 TB HDD alın, SDD sonra alırsınız. RX 590 daha iyi olurdu aslında eğer vereceği hediye oyunlar önemliyse sizin için bir nevi oyunlarla aradaki farkı kapatmış olarak düşünebilirsiniz.
Daha ucuz 144 HZ panel bulabilirseniz onları da alabilirsiniz kötü marka olmadığı sürece.
480GB SSD yerine 1TB HDD ve 120GB SSD almaya karar verdim. Ayrıca, B450M bios gerektirmez değil mi? Veya Ryzen 1. nesil alsam, AB350M kartını bios yapmadan kullanabilir miyim?

480GB SSD yerine 1TB HDD ve 120GB SSD almaya karar verdim. Ayrıca, B450M bios gerektirmez değil mi? Veya Ryzen 1. nesil alsam, AB350M kartını bios yapmadan kullanabilir miyim?
B450M BİOS gerektirmiyor 2. nesil işlemciler için çıkmış bir anakart. 350 serisi de dediğiniz gibi 1. nesil Ryzen işlemciler için çıkmış anakart BİOS güncellemesi gerekmez. Ancak tek siteden topluyorsanız yani B350 anakartı onlar BİOS güncellerler zaten onlara sorun arayın bir garanti olsun çünkü topluyorlarsa deniyorlar hani çalışıyor mu uyuyor mu diye mutlaka BİOS güncellemesi yaparlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı