R5 3300X + RX 5600 XT vs i7-10700K + RX 5700 XT

5700XT + 10700K ikilisine en azından 144/165 Hz bir monitör yakışır, özellikle de 1080p'de uzun ömürlü kullanım için düşünüyorsan 2K yerine FHD bir cihaz seçmen daha sağlıklı olur 🙂.
144 Hz almaya çalışırım, 60 Hz'den yanayım fakat düşünebilirim. Aklıma takılan soru, i7-10700K'yı ben ne ile soğutacağım? Bu işlemci hayvan gibi güç çekiyor.

144 Hz almaya çalışırım, 60 Hz'den yanayım fakat düşünebilirim. Aklıma takılan soru, i7-10700K'yı ben ne ile soğutacağım? Bu işlemci hayvan gibi güç çekiyor.

Stok soğutucu ile soğutamayacağınız kesin bence işlemci içindeki grafik seti ile az çok idare edersiniz mesela 2 ay ama daha sonra ekran kartı zamlanabilir. Intel APU sistem her zaman daha iyi AMD ne kadar F/P olsa bile çünkü kart takınca besleyememe olmuyor genelde.

Stok soğutucu ile soğutamayacağınız kesin bence işlemci içindeki grafik seti ile az çok idare edersiniz mesela 2 ay ama daha sonra ekran kartı zamlanabilir. Intel APU sistem her zaman daha iyi AMD ne kadar F/P olsa bile çünkü kart takınca besleyemiyor olmuyor genelde.
K sistemlerin yanında stok fan verilmiyor, ben birazcık ucuza getirmek için Tray alacağım işlemciyi. Kule tipi bir soğutucu alacağım bakalım.

i7-10700K daha mantıklı olur yani değil mi? Fiyat sorun değil. Sistemlerden hangisini 1080P Ultra 60 FPS için 5-6 yıl için tercih etmemi sordum bir nevi.
Yani amacı 1080p 60 FPS olan bir sistem için 10700K gibi çok üst düzey bir işlemciye gerek var mı bilmiyorum. Genelde o seviye bir işlemciyi denk bir ekran kartıyla 2K-4K performans için tercih ediyorlar.

Yani amacı 1080p 60 FPS olan bir sistem için 10700K gibi çok üst düzey bir işlemciye gerek var mı bilmiyorum. Genelde o seviye bir işlemciyi denk bir ekran kartıyla 2K-4K performans için tercih ediyorlar.
Katılıyorum. 3600 + 5700 XT fazlasıyla yetecektir. Alternatif olarak İ5 10600 + RTX 2060S de tercih edilebilir.

Bilemiyorum. R3 3300X + RX 5600 XT, 5-6 sene 1080P Ultra 60 FPS için yeterli gelecekse olur.
Sanmıyorum. Ayar kısmanız gerekecektır ileride. Bana kalırsa 3300x + 5700 XT almalısınız. Yine ayar kısarsınız ama en fazla medium'a düşersiniz. Tahmini söylüyorum bu arada. Oyunların geleceği belli değil.

Sanmıyorum. Ayar kısmanız gerekecektır ileride. Bana kalırsa 3300x + 5700 XT almalısınız. Yine ayar kısarsınız ama en fazla medium'a düşersiniz. Tahmini söylüyorum bu arada. Oyunların geleceği belli değil.
JC3 falan oynarım güncel olarak, bir de GTA V. Biliyorsunuz beni, sistem alınca şu an oynamak istediğim oyunları oynayacağım.

10700K Dahili GPU'su en düşük ayarlarda 50-60 arası GTA V oynatıyordu. İdare edecektir 5-6 ay. Bir kefede 8C/16T diğer kefede 4C/8T.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

JC3 falan oynarım güncel olarak, bir de GTA V. Biliyorsunuz beni, sistem alınca şu an oynamak istediğim oyunları oynayacağım.
Tamam, oynarsınız ancak ileride farklı oyunlar da oynayacaksınızdır. Bana kalırsa 3600 + 5700 XT en iyi tercih. AMD GPU istemiyorsanız da 3600 + 2060S bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı