R5 3300X + RX 5600 XT vs i7-10700K + RX 5700 XT

Tamam, oynarsınız ancak ileride farklı oyunlar da oynayacaksınızdır. Bana kalırsa 3600 + 5700 XT en iyi tercih. AMD GPU istemiyorsanız da 3600 + 2060S bakabilirsiniz.
AMD GPU alırım ya, sadece oyun amaçlı toplayacağım için sistemi, Ryzen 3 3300X istiyorum. Zaten yakında okul başlıyor, oyun oynamaya zaman ayıramayacağım.

AMD GPU alırım ya, sadece oyun amaçlı toplayacağım için sistemi, Ryzen 3 3300X istiyorum. Zaten yakında okul başlıyor, oyun oynamaya zaman ayıramayacağım.
3300X almak yerine 3600 alın, kafanız daha rahat olsun. Ben besleyip beslemediğinden tam emin olmadığım için ve arkada bir sürü programı açıp oyuna girdiğim için iade edip 3600 aldım, indirim kovalayıp 3600 almalısınız. Zaten İncehesap indirimlerine bakarsanız aynı fiyata geliyorlar 3300x ile.

Bilemiyorum. R3 3300X + RX 5600 XT, 5-6 sene 1080P Ultra 60 FPS için yeterli gelecekse olur.

Ben olsam hemen hemen her oyunda 5-6 sene boyunca minimum 1080p@144/165 bandını yakalayabilmek adına i7-10700K'lı bir sistem için yatırım yapardım, ama yine de sen bilirsin. 3300X + 5600XT ikilisi de başarılı bir kombin, uzun bir süre 60 FPS'i de hemen hemen her oyunda vermeye yetecektir zaten. Bu arada @UBerk'in önermiş olduğu sistem alternatiflerini de değerlendirebilirsin, güzel sistemler.
3300X almak yerine 3600 alın, kafanız daha rahat olsun. Ben besleyip beslemediğinden tam emin olmadığım için ve arkada bir sürü programı açıp oyuna girdiğim için iade edip 3600 aldım, indirim kovalayıp 3600 almalısınız. Zaten İncehesap indirimlerine bakarsanız aynı fiyata geliyorlar 3300x ile.

Arka planda ne tarz programlar açık bırakıyorsun? Aralarında oyun oynarken gerekli olduğunu düşündeklerin var mı? Merak ettim.

@Jonathan North 10700K yatırımı çok mantıklı ancak soğutucu falan derken bayağı masraflı olur. Arkadaş sadece oyun için kullanacak zaten, istediği ekran kartını beslemesi yeterli. Bildiğim kadarıyla ileride ekran kartı veya işlemci değiştirmeyi düşünmüyor. 10600 veya 3600 alıp devam edebilir bence.

@Jonathan North 10700K yatırımı çok mantıklı ancak soğutucu falan derken bayağı masraflı olur. Arkadaş sadece oyun için kullanacak zaten, istediği ekran kartını beslemesi yeterli. Bildiğim kadarıyla ileride ekran kartı veya işlemci değiştirmeyi düşünmüyor. 10600 veya 3600 alıp devam edebilir bence.

Katılıyorum, tabii tercih meselesi, bu şekilde de uzun bir süre tatmin edici bir performansla uzun bir süre oyun oynayabilir elbette 🙂.
Ben sadece Discord kullanıyorum. 2C/4T i7-5500U'da bile sorun yaşamıyorum.

@UBerk'e yöneltmiştim soruyu, merak ediyorum gerçekten 🙂.

Arka planda ne tarz programlar açık bırakıyorsun? Aralarında oyun oynarken gerekli olduğunu düşündeklerin var mı? Merak ettim.
Spotify, Discord, MSI Afterburner, Edge ve bir sürü sekme, Youtube Music, bir sürü Steam sohbet sekmesi, Epic Store, Origin, uPlay... Ne ararsanız var. 🤣 Buna rağmen işlemci kullanımlarım %20'yi geçmiyor.

Bir de şöyle bir durum var bence. 10700K ilerisi için güzel bir yatırım kesinlikle şüphe yok. Ama pirince giderken bulgurdan olma ihtimali var. Şimdi bütçe sebebiyle ekran kartını bırakıp 10700K alır ama 5-6 ay sonra ekran kartlarına bi gümrük vergisi getirirler, 3K'lık ekran kartı olur 5-6K. Ondan sonra hiçbir şeye yaramaz. Bence hiç riske edilecek bir durum değil bu.

Bir de şöyle bir durum var bence. 10700K ilerisi için güzel bir yatırım kesinlikle şüphe yok. Ama pirince giderken bulgurdan olma ihtimali var. Şimdi bütçe sebebiyle ekran kartını bırakıp 10700K alır ama 5-6 ay sonra ekran kartlarına bi gümrük vergisi getirirler, 3K'lık ekran kartı olur 5-6K. Ondan sonra hiçbir şeye yaramaz. Bence hiç riske edilecek bir durum değil bu.
Dediğinize katılıyorum, PS'lere geldiği gibi yakın zamanda PC'ler için de vergi gelir, ne de olsa burası Türkiye.

Dediğinize katılıyorum, PS'lere geldiği gibi yakın zamanda PC'ler için de vergi gelir, ne de olsa burası Türkiye.
Kesinlikle. Ekonominin durumu belli. Tüketimin yoğun olduğu taraflarda lüksü azaltmak için sürekli vergi bindirimi geliyor. Konsol sektöründen sonra gaming pc kısmına da bu vergilerin gelmesi şaşırtıcı olmaz. Ondan ekonomide belirsizliğin bu kadar yoğun olduğu bir dönemde bir sistemi farklı dönemlerde toplamak büyük risk olur.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı