5700XT + 10700K ikilisine en azından 144/165 Hz bir monitör yakışır, özellikle de 1080p'de uzun ömürlü kullanım için düşünüyorsan 2K yerine FHD bir cihaz seçmen daha sağlıklı olur .
144 Hz almaya çalışırım, 60 Hz'den yanayım fakat düşünebilirim. Aklıma takılan soru, i7-10700K'yı ben ne ile soğutacağım? Bu işlemci hayvan gibi güç çekiyor.
144 Hz almaya çalışırım, 60 Hz'den yanayım fakat düşünebilirim. Aklıma takılan soru, i7-10700K'yı ben ne ile soğutacağım? Bu işlemci hayvan gibi güç çekiyor.
Stok soğutucu ile soğutamayacağınız kesin bence işlemci içindeki grafik seti ile az çok idare edersiniz mesela 2 ay ama daha sonra ekran kartı zamlanabilir. Intel APU sistem her zaman daha iyi AMD ne kadar F/P olsa bile çünkü kart takınca besleyememe olmuyor genelde.
Stok soğutucu ile soğutamayacağınız kesin bence işlemci içindeki grafik seti ile az çok idare edersiniz mesela 2 ay ama daha sonra ekran kartı zamlanabilir. Intel APU sistem her zaman daha iyi AMD ne kadar F/P olsa bile çünkü kart takınca besleyemiyor olmuyor genelde.
i7-10700K daha mantıklı olur yani değil mi? Fiyat sorun değil. Sistemlerden hangisini 1080P Ultra 60 FPS için 5-6 yıl için tercih etmemi sordum bir nevi.
Yani amacı 1080p 60 FPS olan bir sistem için 10700K gibi çok üst düzey bir işlemciye gerek var mı bilmiyorum. Genelde o seviye bir işlemciyi denk bir ekran kartıyla 2K-4K performans için tercih ediyorlar.
Yani amacı 1080p 60 FPS olan bir sistem için 10700K gibi çok üst düzey bir işlemciye gerek var mı bilmiyorum. Genelde o seviye bir işlemciyi denk bir ekran kartıyla 2K-4K performans için tercih ediyorlar.
Sanmıyorum. Ayar kısmanız gerekecektır ileride. Bana kalırsa 3300x + 5700 XT almalısınız. Yine ayar kısarsınız ama en fazla medium'a düşersiniz. Tahmini söylüyorum bu arada. Oyunların geleceği belli değil.
Sanmıyorum. Ayar kısmanız gerekecektır ileride. Bana kalırsa 3300x + 5700 XT almalısınız. Yine ayar kısarsınız ama en fazla medium'a düşersiniz. Tahmini söylüyorum bu arada. Oyunların geleceği belli değil.
Tamam, oynarsınız ancak ileride farklı oyunlar da oynayacaksınızdır. Bana kalırsa 3600 + 5700 XT en iyi tercih. AMD GPU istemiyorsanız da 3600 + 2060S bakabilirsiniz.