R5 3500 dalgalı sıcaklık değerleri

-Jwol-

Hectopat
Selamlar. İşlemci sıcaklığı boşta 65 derecede falan geziyor. Termal macunu kısa zamanda yenileyeceğim fakat anlamadığım kısım; CPUID monitör programını açtığım zaman sıcaklığı en başta 70 derece gösteriyor, daha sonra yavaş yavaş 59'a düşüyor ve düştüğü an tekrar 70'e çıkıyor. Sizce sebebi nedir?

Kasam: Corsair Carbide Spec Delta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam arkada herhangi bir program açık mı? Büyük ihtimal otomatik fan devrinden dolayı.

Hocam indirme yapılıyor ama normalde de böyle.
PBO'yu kapat BIOS'tan. PBO yüksek frekanslara ulaşabilmek için voltajı artırıyor bu da sıcaklığa sebep oluyor. Overclockla işim olmaz diyen birisiyseniz kapatın.

PBO nedir? Nasıl kapatılır hocam yardım eder misiniz?

Hocam indirme yapılıyor ama normalde de böyle.

PBO nedir? Nasıl kapatılır hocam yardım eder misiniz?
Precision Boost Overdrive. BIOS menüsünde Overclock ayarları bölümünde CPU configuration kısmında bulunur.

Bunu yapınca performans da düşüş olur mu? Düşse de ne kadar düşer? Hem bunu hem de CPB kapatayım mı?
CPB kapatma bunu kapat. CPB kapatırsan komple Turbo'ya çıkmasını engelliyor.

PBO seçeneğini bulamadım hocam. OC kısmı bile nerede bilmiyorum. Anakartım B450M S2H.
Edit: Buldum hocam sağ olun.

PBO'yu kapattım fakat yine aynı. CPB kapatıp buraya dönüş yapacağım. Eğer yine istediğim sonucu alamazsam termal macun en kısa zamanda her türlü alacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı