Merhabalar arkadaşlar, yaklaşık bir hafta önce Teknobiyotik'den aldığım bilgisayarın yakın zamanda ön fanlarının olduğu kısımdan dikkat edilmedikçe duyulmayan ufak bir cızırtı sesi geldiğini fark ettim. İlk aklıma gelen tabi ki fana herhangi bir kablonun değip değmediğini kontrol etmek oldu, değen herhangi bir şey göremedim. Sürekli devam eden bir ses değil aralıklarla oluyor. Bu cızırtının nedeni ne olabilir sizce? Fanın ışıklandırmasından geliyor olabilir diye düşünüyorum çünkü ampul cızırdamasına da benzer bir hali var, yine de sizlere sormak daha iyi olur diye düşündüm. Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
Video atma ihtimaliniz var mı?
Bir de fan kablolarını direkt çıkarttığınızda sesi duyuyor musunuz?
HDD veya ekran kartından veya PSU'dan gelme olasılığı var.
Açıkçası bilgisayarlar hakkında pek bir fikrim yok hddnin nerede olduğunu dahi bilmiyorum. Ama bahsettiğim ön alt kısımdaki fana yaklaşınca ses daha net duyuluyor yani %80 eminim diyebilirim sesin ondan geldiğinden.
Video atma ihtimaliniz var mı?
Bir de fan kablolarını direkt çıkarttığınızda sesi duyuyor musunuz?
HDD veya ekran kartından veya PSU'dan gelme olasılığı var.
Kapaklarını açtığımda sesin geldiği yeri net olarak fark ettim arkadaşlar hdd imiş. Bu bir sorun mudur çözülmesi gereken yoksa normal bir şey mi? İlerleyen zamanlarda ssd takmayı düşünüyordum zaten.