R5 3500 ve GTX 1650 sistemde FH5 görüntü bozulması

İşletim sistemi
Windows 11

Cingilbort

Kilopat
Daha fazla  
Oyunda çevre ve doku kalitesini yüksekte tutup diğer ayarları Ultra'ya alıp oynuyordum. Ne kadar FPS verecek diye merak edip çevre ve dokuyu da Ultra'ya aldım FPS 45, 55 arasına düştü ama görüntülerde bozulmalar olmaya başladı sizce benim ekran kartım mı fişini çekti yoksa oyunda mı sıkıntı var?

Ekran kartım fabrika çıkışlı OC'lu ancak üzerine ben de OC yaptığım halde kullanıyorum.

Ekran kartı sıcaklıkları genel olarak 65 derecenin üstüne çıkmıyor.
İşlemci ise 80, 90 arası takılıyor stok soğutucu ile.

ASUS TUF GTX 1650 OC
Ryzen 3500 4.30 OC
16 GB 3600 MHz 18 CL

Dosya Ekleri

• IMG_20211116_045159.jpg
    IMG_20211116_045159.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 43
  • IMG_20211116_045316.jpg
    IMG_20211116_045316.jpg
    132,4 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Benze bir sorun ben de yaşamıştım. Arabamın etrafında büyük bir siyahlık beni takip ediyordu. Arabamı değiştirince düzelmişti. Grafikleri değiştirdikten sonra oyunu yeniden başlattınız değil mi? Şu an sizin de kullandığınız en güncel ekran kartı sürücüsü sorunlu. Oyunu kapat aç yaptıktan sonra düzelmezse yaptığınız overclock ayarlarını eski haline getirip tekrar deneyin. Hala aynı sorun varsa 2 sürüm öncesine geçin.

Buradan bakabilirsiniz o sürücü ile ben de dahil çoğu kullanıcı sorun yaşıyor.

472.12 sürümü sorunsuz. Onu kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:
Oyun sıkıntılı. En yüksek ayarlarda bende de aynısı oluyor. Görüntü çok kötü, kalitesiz.

Hocam video ayarları kısmından tam adını hatırlayamadığı bir ayarı Ultra yerine kapalı yapın. Ben bulanıklık sorununu öyle çözmüştüm.
@Cingilbort sorun çözüldü mü hocam?

Son düzenleme:
Hocam video ayarları kısmından tam adını hatırlayamadığı bir ayarı Ultra yerine kapalı yapın. Ben bulanıklık sorununu öyle çözmüştüm.
@Cingilbort sorun çözüldü mü hocam?
Hocam malesef çözülmedi. Oyun ayarlarını yükseğe aldım, yüksek ayarlarda sıkıntı yok ama ultrada sıkıntı oluyor. Ve sorun çıkardığı ayarın adı çevre ve doku kalitesi ayarı. Diğer ayarları ultra da oluyorum sıkıntı olmuyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı