R5 3500U laptop şarjda ısınıyor

Hamza Eren

Hectopat
Başlıktaki gibi laptopum pildeyken Valorant'ta en fazla 65 derece oluyor. Minecraft'ta ise 72 derece. Fakat laptopu ne zaman şarja taktığımda Valorant'ta 70 derece, Minecraft'ta 76 derece oluyor. (en fazla 79) laptopum 6 aylık termal macunda ya da soğutmada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 3500U.
AMD Vega 8 Graphics (paylaşımlı bir ekran kartı)
512 GB SSD.
8 GB RAM.

Acaba sorun ekran kartının paylaşımlı olması mı? Isınmanın artması normal mi?

Başlıktaki gibi laptopum pildeyken Valorant'ta en fazla 65 derece oluyor. Minecraft'ta ise 72 derece. Fakat laptopu ne zaman şarja taktığımda Valorant'ta 70 derece, Minecraft'ta 76 derece oluyor. (en fazla 79) laptopum 6 aylık termal macunda ya da soğutmada bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 3500u.
512 GB SSD.
8 GB RAM.

Isınmanın artmasının sebebi güç kaynağına bağlıyken performansın artması.

Sistemim şu şekilde:
AMD Ryzen 3500U.
512 GB SSD.
8 GB RAM.

Değerler normal hocam sıkıntı etmeyin. Şarjda daha fazla ısınması da elektrik akışının artmasından kaynaklanıyor mantıken.

Laptop ne bu arada, başlığı düzenlemiş modlar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı