R5 3500U sistem bir anda donuyor

Electus0

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8 GB
Ekran kartı
AMD Radeon Vega 8
İşlemci
AMD R5 3500U
Birkaç aydır bilgisayarımda sorun var. Durduk yere bilgisayar donuyor. Genelde oyun oynarken oluyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Kapatmak zorunda kalıyorum. İnternette yazan her şeyi denedim. Bir hafta falan geçti gibi oldu ama bu hafta tekrar başladı. Çözmem için yardım eder misiniz?

Konuyu açtığımdan beri 3 defa daha aynısı oldu. Acaba format atsam düzelir mi?
Parçalarla alakalı ise düzelmez ama atmakta fayda var sonucta tüm yazılımların güncel halinde olucak rufus ile temiz kurulum yapın yapıcaksanız windows 10 boot sisteminden kurmayın aynı sistemi

Başka çözüm yok mudur? Denemediğim yol kalmadı.

Afterburner'da nerenin SS'ini atmamı istiyorsunuz?

Minecraft açık arkada böyle şu anlık.

Son düzenleme:
Başka çözüm yok mudur? Denemediğim yol kalmadı.

Afterburner'da nerenin SS'ini atmamı istiyorsunuz?

Minecraft açık arkada böyle şu anlık.Eki Görüntüle 1640335
Kasanın yan kapaklarını açıp tekrar test edermisin ısı oranların yüksek cıkıyor fan yetersiz olabilir ekran kartı termal macun degişmen gerekebilir.

Masaüstü değil hocam laptop kullanıyorum.

En son mesaj yazdığım gün sıfırladım ve sorun çözüldü gibi oldu fakat bugün tekrar başladı halen aynı sorunu yaşıyorum.

Son düzenleme:
Masaüstü değil hocam laptop kullanıyorum.

En son mesaj yazdığım gün sıfırladım ve sorun çözüldü gibi oldu fakat bugün tekrar başladı halen aynı sorunu yaşıyorum.
Hocam Sorunu Bulmadan Çözüm Öneremeyiz Isı Kaynaklı Donmalar Pc Kapanmaları Olabilir
Ramden kaynaklı SSD Veya HDD Kaynaklı olabilir Laptopunuzun Hava Alan Bölgeleri Açık kalacak şekilde kullanın direk mi donma yapıyor yoksa bir müdden oynadıktan sonramı yapıyor yaptıgı esnada ısı degerleri nelerdir takip etmeniz gerek ilk açılısta ısı degerleri dahi düşükken yapıyorsa ısı şüphesini elemiş olursunuz. SSD deil HDD kullanıyorsan genelde HDD Arızalarından kaynaklı olabiliyor en cok arıza yapan parçalardan biridir hassas.

Son düzenleme:
Bir süre oynadıktan sonra oluyor. SSD kullanıyorum. Yüksek ısıdan olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayarda öyle gezinirken bile donduğu oluyor. Isı yüksek olmadığı zamanlar.

Bir süre oynadıktan sonra oluyor. SSD kullanıyorum. Yüksek ısıdan olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayarda öyle gezinirken bile donduğu oluyor. Isı yüksek olmadığı zamanlar.
şimdi sıralama şu sekilde laptop oldugu için daha önce açmadıysanız yapmayın
1- HDD En çok donma sorunu yapan arıza veren parça.
2- Ramler 2 adet ise sırası ile denenmeli.
3- Temiz kurulum Virüs ile alakalı %2 gibi 1 oranda olsa buda 1 seçenek
4- Power Supply Ama Genelde Power Arızalı oldugunda yük altında PC Tamamen Kapanır.
5- Dışardan USB ile bagladıgınız herşeyi sökünüz kısa devre olabilir
6- En sık karşılaşılma sebebi bunlar SSD nin kolay arıza yapıcagını sanmıyorum ama durumunu test edin isterseniz CrystalMarkİnfo ve CrystalDiskMark ile

Ayrıca Bir Süre Oynadıktan sonra oluyor demişsiniz bakın şöyle söleyeyim Ekran kartı sallıyorum ilk pc yi açtınız 100 walt kullanıyor yük altına girdiginde 150 - 200 gibi walt degerleri artmaya başlıyor bunu MSİ Afterdan takibini yapabilirsiniz stabil aynı ısıda aynı walt'da donma yapıyor ise ısı sallıyorum 65-70 derecelerinde power supply'de şüpheli durumuna geçiyor ama bu donanımları tek tek söküp kontrol etmeden size tavsiye vermekde yanlış arıza tespit edilmesi gerek.

Daha önce açmadığım için tek başıma yapmayacağım. Yarın tamirciye vermeyi planlıyorum. Sorunu anlar ve umarım düzeltir. Yardımınız için teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…