Sistemde anlık takılmalar genellikle CS 2 de oluyor. Bazen masaüstünde internette takılırken bile olabiliyor. Bazı arkadaşlarıma sorduğumdaysa sistemde darboğaz olduğunu, işlemcinin yetersiz kaldığını söylediler. Bir diğeri güç kaynağının yetersiz olduğunu söyledi. Yardımcı olur musunuz? Sistemde inanılmaz bir takılma söz konusu.
Konularda sürekli anlatmak istemediğimden direkt böyle bir konu açıp ihtiyaç duyduğumda linkini atmaya karar verdim. Memtest86 önermek yerine bu konuyu atabilirsiniz. :) Öncelikle buradan dosyayı indirip RAR arşivinden çıkartıyoruz...
Diğer testi forumdan bakıp arkadaşın dediği şekilde yaptım 3dk gibi bir sürede 90 dereceye ulaştı ve test kendini durdurdu test sırasında işlemci kullanımı %100 ekran kartı kullanımı çok düşüktü. CS 2 oynarken takılma yaşadığım zamanlarda da ekran kartı kullanımı inanılmaz düşüyordu ve o anda anlık takılma yaşıyordum.
CS 2 oyuna giriş yaparken ekran kartın kullanımı %0'a kadar düşüyor ve takılmalar o anda oluyor oyun içerisinde takılma yaşandığı sırada kart kullanımı %18 15 10 gibi rakamlara düşüyor 2.fotoğrafta göründüğü gibi %25'e kadar düştü diğerlerinde SS alamadım ama dediğim gibi ekran kartı kullanımı düştüğü sıralarda yaşanıyor bu durrum. @claus
Sonra BIOS'a gir ve restore defaults save yap. BIOS'ta RAM MHZ değerini 3200 yap.
Oyunu açınca grafik ayarlarını bayağı yüksek fulle hatta.
Birde SSD içi FW update kontrol et.
Windows güncellemelerini kontrol et ve varsa yükle.