R5 3500X GTX 1660 Super sistem durduk yere kapandı

Ged

Kilopat
Katılım
16 Ağustos 2016
Mesajlar
254
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar sistemim şu şekilde:
CPU: Ryzen 5 3500X (stock soğutucu)
GPU: Gigabyte GTX1660 Super.
Anakart: Gigabyte B450M-S2H.
RAM: Adata XPG 8x2 3000MHz.
SSD: Kıoxıa 480GB.
Kasa: Cooler Master MB 511.
PSU: Cooler Master Elite V3 600W.

Arkadaşlar sistemi yeni aldım 1 hafta oldu. Dün Uplay'den oyun indirirken pat diye kapandı bildiğiniz elektrik gitti tüm sistemdeki. Sonra bir daha çalıştırıp boşta beklettim sistemi 2-3 saat sonra yine kapandı durduk yere. İşlemci sıcaklığından şüphelendim boştayken ortalama 40-50 arası gidip geliyor arada 38'lere düşüyor. Neyse sonra ekran kartını söküp yine boşta denedim 1 saat sonra kapandı. PSU'dan şüpheleniyordum çünkü alırken acemiliğime geldi 80+ sertifikası yokmuş fark etmemişim. Aldığım yeri aradım. BIOS güncel mi diye sordu evet dedim. Bazen son BIOS sürümü sıkıntılı olabiliyor isterseniz bir eski BIOS sürümüne geçip deneyin dedi. Şu an F50 sürümündeyim. Sizce neden kapanmış olabilir? Daha 1 haftalık sıfır sistem her şey sıfır. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim tüm moralim bozuldu, ne yapacağımı şaşırdım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı güç kaynağı bende de var ama deneme fırsatım olmadı hala kapanma devam ediyor mu bir çözüm buldun mu?
Şu ana kadar kapanmadı birdaha. Sıcaklıktan şüphelendiğim için kasanın yan kapaklarını açtım ve sürekli sıcaklık değerlerini kontrol ediyorum. Kapanacak diye korkuyorum ama.
 
Sorun yüksek ihtimalle BIOS sürümü kaynaklıydı. Beta sürümünü kullanıyordunuz sanırım. Aynısı bir arkadaşımın başına gelmişti beta BIOS sürümünde sürekli bilgisayarı kapanıyordu.

Büyük ihtimal. Yukarıdaki arkadaş aynı anakartı güncel sürümünde kullandığını ama bir sıkıntı yaşamadığını yazmış. O da kafamı karıştırdı doğrusu.
 

Geri
Yukarı