R5 3500X GTX 1660S Valorant düşük CPU ve GPU kullanımı

urbanprop

Femtopat
Katılım
7 Ocak 2021
Mesajlar
54
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Valorant'ta bugün ekran yırtılmaları, ondan sonra her zıplamada takılma gibi gözüken ama FPS'imin düşmediği bir durum yaşadım. Bir süre daha geçtikten sonra FPS'im 230 ortalamadan 180 ortalamaya düştü. Ekran kartı kullanımına baktığımda %5, CPU ise %20 kullanımdaydı. Bu neden olur? Ekran kartında veya işlemcide hasar olabilir mi? Hasar varsa neden kaynaklanmıştır? Benim için çok önemli bir konu şu an. Millet %70'e az diyor, oyunda kullanımım %5. Net ve doğru bilgi verirseniz sevinirim

Ekran kartı GTX1660 Super, işlemci Ryzen 5 3500X, RAM 8 GB.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Valorant'ta bugün ekran yırtılmaları, ondan sonra her zıplamada takılma gibi gözüken ama FPS'imin düşmediği bir durum yaşadım. Bir süre daha geçtikten sonra FPS'im 230 ortalamadan 180 ortalamaya düştü. Ekran kartı kullanımına baktığımda %5, CPU ise %20 kullanımdaydı. Bu neden olur? Ekran kartında veya işlemcide hasar olabilir mi? Hasar varsa neden kaynaklanmıştır? Benim için çok önemli bir konu şu an. Millet %70'e az diyor, oyunda kullanımım %5. net ve doğru bilgi verirseniz sevinirim.

Ekran kartı GTX1660 Super, işlemci Ryzen 5 3500X, RAM 8 GB.

Nereden bakıyorsunuz kullanım oranına.
 
Hocam sorunu çözebildinizmi.

Zıpladığımda olan takılmayı çözdüm. Valorant ayarlarında ağ ara belleğini azamiden asgariye alınca düzeliyor. Bu ayarı yapmadan önce oyun içinde beni izleyenler görüntümün kastığını söylüyorlardı. Yaptıktan sonra o da düzeldi. FPS ise normale döndü(Valorant'ın FPS sorununu göz önüne alırsak). Ekran kartı ve CPU'nun düşük kullanım oranı ise benim oyunu Alt Tab'a atarak bakmamdan kaynaklanıyormuş. Alt Tab'a attığım için doğal olarak kullanım değeri düşüyor.
 

Geri
Yukarı