16 GB RAM A520M anakartım ve R5 3500X'im var RX 6650 XT almak istiyorum ancak darboğazdan da pek anlamıyorum, nasıl bir sıkıntı yaşarım, ya da sıkıntı yaşar mıyım?
Biraz darboğaz yaşıyorsun, oyunlarda grafikleri yükü ekran kardına yüklenecek şekilde ayarlarsan biraz da olsa çözülüyor. Tavsiyem kesinlikle R5 5600'a geçmen.
16 GB RAM A520M anakartım ve R5 3500X'im var RX 6650 XT almak istiyorum ancak darboğazdan da pek anlamıyorum, nasıl bir sıkıntı yaşarım, ya da sıkıntı yaşar mıyım?
Ben R5 3500X ile RX 6600 kullanıyorum. İşlemci bazlı oyunlarda biraz ayar kısınca hafif darboğaz yiyor. Onun dışında GPU ağırlıklı oyunlarda RX 6600 ile darboğaz yok tam sınırda yetiyor, 6650XT ile darboğaz yapacaktır.
Kanser olacak kadar sıkıntı yaşamazsın, sadece oyunların yüksek CPU kullandığı yerlerde fps düşüşleri olabilir. Şu tarz test videolarına bir bak derim:
Kanser olacak kadar sıkıntı yaşamazsın, sadece oyunların yüksek CPU kullandığı yerlerde FPS düşüşleri olabilir. Şu tarz test videolarına bir bak derim: