R5 3500X ile 6650 XT darboğaz yapar mı?

xARMENT

Hectopat
Daha fazla  
16 GB RAM A520M anakartım ve R5 3500X'im var RX 6650 XT almak istiyorum ancak darboğazdan da pek anlamıyorum, nasıl bir sıkıntı yaşarım, ya da sıkıntı yaşar mıyım?

Biraz darboğaz yaşıyorsun, oyunlarda grafikleri yükü ekran kardına yüklenecek şekilde ayarlarsan birazda olsa çözülüyor. Tavsiyem kesinlikle R5 5600'a geçmen.

16 GB RAM A520M anakartım ve R5 3500X'im var RX 6650 XT almak istiyorum ancak darboğazdan da pek anlamıyorum, nasıl bir sıkıntı yaşarım, ya da sıkıntı yaşar mıyım?
Akıcı bir oynanış istiyorsan, işlemcini minimum R5 5600'e yükseltmeni öneririm. Bu şekilde bir miktar donma/fps düşüşü yaşarsın.

Ben R5 3500X ile RX 6600 kullanıyorum. İşlemci bazlı oyunlarda biraz ayar kısınca hafif darboğaz yiyor. Onun dışında GPU ağırlıklı oyunlarda RX 6600 ile darboğaz yok tam sınırda yetiyor, 6650XT ile darboğaz yapacaktır.

İşlemci olmam zor gibi kanser olmamak için 6600 mü alayım?
Kanser olacak kadar sıkıntı yaşamazsın, sadece oyunların yüksek CPU kullandığı yerlerde fps düşüşleri olabilir. Şu tarz test videolarına bir bak derim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kanser olacak kadar sıkıntı yaşamazsın, sadece oyunların yüksek CPU kullandığı yerlerde FPS düşüşleri olabilir. Şu tarz test videolarına bir bak derim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki R7 2700X ile mi kullanmak mantıklı R5 3500X ile mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı