R5 3500X işlemci 90 derece

xxxBL

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
İşlemci R5 3500X.
Ekran kartı 1650S.
Anakart ASUS TUF B450 Plus Gaming.
RAM 8 GB XPG Gammix.
Yaklaşık 2 ay tatildeydim bilgisayarımı 2 aydır kullanmıyordum giderken hiçbir sıkıntısı yoktu dün geldim Google'da rahatca gezebiliyorum ama herhangi bir oyuna girdiğim anda bilgisayar kendi kendine kapanıyor. Sorunu bulmak için bileşenleri stress testine soktum ve sadece işlemcide bilgisayar kapanıyor nedeni ne olabilir? Yaklaşık 7-8 aylık bir PC. CPU sıcaklık değerleri Google da bile gezerken 90 dereceyi buluyor şu an bunu yazarken sıcaklık değerim 90C. Sizce neden olabilir bu sorun?

1630233985100.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani sadece oyunda olsaydı çok daha iyi bir soğutucu önerirdim ama bu değerler normal değil termal macunda birkaç derece iyileştirir.

Görev Yöneticisi'nden işlemci kullanım değerlerini kontrol edin. Muhtemelen oyunlarda vs. sıcaklık yüzünden kapanıyordur. Termal macun yenilemenizi ve genel bir temizlik yapmanızı tavsiye ederim. Bir de kullandığınız kasayı belirtebilir misiniz?

7-8 ay önce aldım İtopya'dan macun vs kontrol edemiyorum çünkü işlemci fanının vidalarını sökemedim bugün sıfırlayacağım bilgisayarımı.
Evet sıfırlaman çok mantıklı olur birde boştayken görev yöneticisini atabilirmisin ? İşlemci ne kadar kullanılıyor diye bakacağım.

7-8 ay önce aldım İtopya'dan macun vs kontrol edemiyorum çünkü işlemci fanının vidalarını sökemedim bugün sıfırlayacağım bilgisayarımı.
Sıfırladıktan sonra düzelmezse sorun, bir şekilde işlemci fanını sökün ve macun sürün. Fanı kendiniz sökemiyorsanız yardım alın.

Şu an loldeyim %70-80'lik bir kullanım var ama 104 derece şu an işlemci.
Görev Yöneticisi'nden işlemci kullanım değerlerini kontrol edin. Muhtemelen oyunlarda vs. sıcaklık yüzünden kapanıyordur. Termal macun yenilemenizi ve genel bir temizlik yapmanızı tavsiye ederim. Bir de kullandığınız kasayı belirtebilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı