R5 3500X işlemci RX 6600 XT'ye darboğaz yapıyor

Bu ikili işlemcinin daha çok kullandığı oyunlarda bayağı bir darboğaz yer, o.c yapabilirsin anakart ve sogutucun izin veriyorsa, normal ekran kartı ağırlıklı oyunlarda problem yaşamazsınız.

OC yapılmış durumda zaten şu an 4.1 GHz kullanıyorum işlemciyi gene de yetmiyor tabii ki.

Keyif vermez çünkü. Ben darboğaz seviyorum, böyle keyif veriyor diyorsa oynasın tabii. Kendi kararı. Senin ya da benim değil.
Benimki sadece bir öneri.

Driverden ekran kartına verebildiğim tüm ağırlığı verdim ve her şeyi highta oynuyorum. Bu şekilde akıcı bir oyun deneyimi sunuyor tek sıkıntısı 1080p 165 Hz bir monitöre sahibim bu durumda 165 Hz alamayabiliyorum. God of War gibi oyunlarda bile darboğaz yapıyor bu arada ne kadar GPU oyunu olsalar da işlemci cidden hiç besleyemiyor. Yeni bir CPU alana kadar tem performans hiçbir şeyi kullanamayacağım anladığım kadarıyla.

Driverden ekran kartına verebildiğim tüm ağırlığı verdim ve her şeyi highta oynuyorum. Bu şekilde akıcı bir oyun deneyimi sunuyor tek sıkıntısı 1080p 165 Hz bir monitöre sahibim bu durumda 165 Hz alamayabiliyorum. God of War gibi oyunlarda bile darboğaz yapıyor bu arada ne kadar GPU oyunu olsalar da işlemci cidden hiç besleyemiyor. Yeni bir CPU alana kadar tem performans hiçbir şeyi kullanamayacağım anladığım kadarıyla.

Anlık takılmalar olmuyorsa 120 FPS'e kadar bence ideal.
Keyif meselesi elbette.
Ama anlık takılmalar oluyorsa sıkıntı. Bende 3600X vardı ekran kartını değiştirdikten sonra 10 dakikada bir 2-3 saniyelik takılmalar oluyordu. Kargo bile bekleyemem deyip gidip yerinden direkt 5600X aldım sorun çözüldü. Takılmalar olmasaydı 10-15 FPS düşüşünü umursamazdım.

Anlık takılmalar olmuyorsa 120 FPS'e kadar bence ideal.
Keyif meselesi elbette.
Ama anlık takılmalar oluyorsa sıkıntı. Bende 3600X vardı ekran kartını değiştirdikten sonra 10 dakikada bir 2-3 saniyelik takılmalar oluyordu. Kargo bile bekleyemem deyip gidip yerinden direkt 5600X aldım sorun çözüldü. Takılmalar olmasaydı 10-15 FPS düşüşünü umursamazdım.

Kardeşim sizin bu X takıntıniz ne 🙂 konu dışı ama.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı