R5 3500X işlemci sıcaklığı nasıl?

Zeyxy10

Decapat
Daha fazla  
Ben az önce termal macun sürdüm ama ilk defa YouTube'dan yardım aldım genellikle X şeklinde ve kenarlara 4 nokta diyorlardı yaptım fanı taktım. Sizce boştayken bu sıcaklık değerleri normal mi?

Dosya Ekleri

• işemci.png
    işemci.png
    8,7 KB · Görüntüleme: 21
Hocam eğer sistem boştaysa çok aşırı sıcaklık var büyük ihtimaller soğutucuyu yanlış montajladın ben kendi işlemcim i5 14600K (125-180 watt) yı boşta 25 derecenin üstünde görmedim.

Macun yenilemişsin zaten, hangi macunu kullandın. Bir de yüksek ihtimalle stok fan kullanıyorsun, yaza doğru kule tipi alırsan güzel olur.

Arctic MX4 kullandım sıcaklık bence boşta olmasına rağmen fazla anlamadım yani.

Hocam eğer sistem boştaysa çok aşırı sıcaklık var büyük ihtimaller soğutucuyu yanlış montajladın ben kendi işlemcim i5 14600K (125-180 watt) yı boşta 25 derecenin üstünde görmedim.

Şimdi 4 vida var onlar bir ayak gibi bir şeyi tutuyordu onu anakarta taktım sonra fanın mandalı vardı o mandalları o ayağa geçirdim sadece macun sürdüm toz falan almadım.

Şimdi 4 vida var onlar bir ayak gibi bir şeyi tutuyordu onu anakarta taktım sonra fanın mandalı vardı o mandalları o ayağa geçirdim sadece macun sürdüm toz falan almadım.

Boştaysa işler değişir hocam, çok fazla sıcaklık. Ben yük altında sandım, fanı ters yöne taktın büyük ihtimalle. RAM'lere bakması gerekiyor.

Hocam stok fanda olsa işlemci 60-70 derce arası çalışmaz bence bilgisayarı yorma tekrar sök çıkar fanı biraz daha iyi sıktır vidaları AMD stok fan ayaklarındaki vidalar boşa dönmesin sonuna kadar çok zorlamadan sıktır ve BIOS'tan tüm fanları en yüksek hıza al.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı