Çözüldü R5 3500x - RX 5500 XT 8GB sistem surekli mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

MuhammedErdem

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Crucial Ballistix 16GB 3000MHz 8x2
SSD veya HDD modeli
NETAC 240 SSD 1 TB HDD
Ekran kartı
RX 5500 XT 8GB
Anakart
Biostar B450
İşlemci
R5 3500x
2-3 yıldır düzenli olarak mavi ekran yiyorum, daha önce de minidump paylaştım çözebilen çıkmadı, anlayan birisi yardım ederse sevinirim. Bunlar eskiler, daha önce attıklarım. Günde 10 kere falan yiyorum; Yeni klasör (2) – Google Диск

Bunlar yeniler: Yeni klasör (3) – Google Диск

Anlayan birisi bakabilir mi? bilgisayarım sürekli kapanıyor.

Hata kodları bunlarmış
dxgkrnl.sys+EA705
dxgmms2.sys+A7523
watchdog.sys+3ad0
ntoskrnl.exe+411AA9
ntoskrnl.exe+28dB1C
ntoskrnl.exe+3fd6F0

Son düzenleme:
Çözüm
Yaklaşık 3 sene süren bu sorunu sonunda çözmeyi başardım. Bilgisayarım boşta iken işlemcinin GHz'i çok fazla oynuyordu. En başında da belirttiğim gibi, bilgisayarın sadece boşta iken mavi ekran vermesi, oyun oynarken sorun yapmamasının sebebi muhtemelen buymuş. Başka bir forumda araştırırken Turbo Boost ayarının bilgisayarımda otomatik olarak açık olduğunu gördüm ve internette araştırdığımda pek faydalı olmadığını öğrendim. Belki daha sonra birilerinin başına gelir diye sonucunu söylemek istedim. 1 gündür hiç mavi ekran almadım. @claus @muhammet6167
Hocam testi başlattım 1 saat sürecek gösteriyor hepsini bekleyeyim mi? Test sırasında mavi ekran hatası alırsam ne yapayım?

00:00:00 - Info - Test schedule started at 2024-09-19 18:54:39
00:00:00 - Info - Power - Initializing (Duration : 01:00:00)
00:00:00 - Info - Power - Started (Duration : 01:00:00)
01:00:00 - Info - Power - Test stopped
01:00:00 - Info - Schedule Completed

Hocam test sonuçları böyle atılıyor galiba test boyunca mavi ekran hatası almadım.

Son düzenleme:
Arkadaşından ya da bir bilgisayarcıda test edebilirsin.

Hocam test yapamadım ama başka bir forumda işlemcimin kronik sorunlu olduğu sürekli mavi ekran alan birisinin işlemci değiştirerek çözüme ulaştığını okudum. Herhangi bir fikriniz var mı? Zaten işlemci değiştirmeyi düşünüyordum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı