R5 3500X sistem aniden donuyor

n i s a

Megapat
RAM
ADATA AX4U320038G16A-SR30 2x8GB 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON SA2000M8/500G A2000 500GB SSD M.2
Ekran kartı
ASUS GTX 1660 SUPER
Anakart
Asus Prime b450M-A
İşlemci
Ryzen 5 3500x
Merhabalar. Bugün PC'yi açtığımda fare imlecini hareket ettiremiyordum. Fareden veya yazılımdan kaynaklandığını düşündüm. PC'yi yeniden başlattığımda düzeldi. Bilgisayardan biraz vakit geçirdikten sonra aniden tamamen kilitlendi. Hiçbir işlem işe yaramıyordu. Kasasının düğmesine basılı tutup kapatmayı denedim o bile çalışmadı. Mecburen PSU düğmesinden kapattım. Şu anda problem yok ama ileride daha büyük sıkıntılar olmasın diye neden olduğunu öğrenmek istiyorum. Buna neden olabilecek neler var? Yardımcı olursanız sevinirim.

Hayır temas etmedim hiç.
Biraz absürt gelecek ama şu an kasayı sallar mısın kitlenecek mi merak ettim
Ekran kartı tam oturmamış olabilir, RAM tam oturmamış olabilir, yanlış chipset driveri kurmuş olabilirsin. İşlemcinin fazla ısınması temassızlık ve programlardan kaynaklanan problemler dahi bu işleme sebep olabilir hatta virüs bile girmiş olabilir.

Deneyeceğim sallama olayını Bir kaç gün önce BIOS güncellemesi yapmıştım ama yanlış yüklediğimi sanmıyorum. Tekrar olursa son çare BIOS'u tekrar güncellerim. Virüs taramasını da yapacağım aynı zamanda.
SSD Sağlık testi yapabilir misiniz?
HDD ve SSD ikisine de testleri yaptım normal gözüküyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…