R5 3500X sistemde mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

SadıkCanCome

Decapat
Yer
istanbul
Daha fazla  
RAM
2adetXPG/AX4U320038G16A-SR30/DDR4 3200(16A)8GX2/CL 16-20-20/1.35V 10402586
SSD veya HDD modeli
SSD kingston SA400MB/240G / HDDresimlerde
Ekran kartı
AMD Radeon™ RX 570
Anakart
ASUS PRİME B450M-K
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500X 6-Core Processor 3.59 GHz
Denemediğim bir şeyler var sanırım. Ekran kartı, Wi-Fi vs sürücüler güncellendi. Bad sector D bellği çıkardıldı?
O bu şu yapıldı. Sorun ne anlamadım. Mavi ekranı gene alıyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
YouTube'dan anlayan çıkar belki diye video yaptım. Gelenler çözemedi. Cahilliğimden sanırım. Pek yardımcı olamadı kimse. Bir de video izlerken Chrome bir siyah ekran veriyor onu da koydum. Bağlantılımı bilmiyorum onu da sık alıyorum.
Paylaştığım bilgiler hiçbir şey yapmadan önceki verilerdi ama çok fark eden bir şey olmadı. Durumum değişmedi.
5 adet minidump/ 3 belleğin CrystalDiskInfo'su ve HD Tune Pro vb. resimleri / olay günlüğü raporu var içinde.
Sorun nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Herkese teşekkürler şimdiden.

Bu beşli döküm dosyalarından net bir şey çıkaramıyorum. Daha önce görmediğim bazı farklı hatalar da var, onları daha tecrübeli ve uzman arkadaşların okuması lazım. Ben yine de gördüklerimi ve önerebileceğim çözümleri paylaşayım.

Genel olarak AtihdWT6.sys sürücüsünün yüklenemediğini/doğru çalışmadığını görüyorum yani AMD HD Audio Driver. Yaşadığınız sorunla doğrudan bir bağlantısı var mı emin değilim ama kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyelim. Aşağıda yazacağım.

Wi-Fi adaptörü kullanıyor musunuz?

Sürücüleri güncelledim dediniz ama tam olarak nereden güncellediniz, anakartın kendi destek sayfasından mı? Yoksa driver boost tarzı 3. parti yazılımlar ile mi?

Çözümlere gelirsek:

1) Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi Bu rehberi takip ederek ekran kartı sürücülerinizi DDU ile silin. Ancak bunu yapmadan önce; DDU seçeneklerinde şu kırmızı ile işaretlediğim ikiliyi tiklemeyi unutmayın.

1.png

Kaldırma işlem bitince güncel olanı yükleyin: https://www.amd.com/tr/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570

2) Anakart chipset (yonga seti) sürücüleriniz eskiyse buradan işletim sisteminize göre güncelleyin: https://www.amd.com/tr/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

3) BIOS sürümünüz epey eski kalmış. Temmuz 2020'den kalma 2202 sürümünü kullanıyorsunuz. PRIME B450M-K anakart için son sürüm Mayıs 2022'de çıkan 3802.

Bir ara BIOS güncellemenizi yapın dikkatli bir şekilde. Sistem stabilitesi ile alakalı bazı iyileştirmeler mevcut yeni sürümlerde. Yaşadığınız problem kesinlikle BIOS'tan kaynaklıdır diyemem ama alakalı olsun veya olmasın güncellemeyi bir ara yapın derim.

PRIME B450M-K için BIOS sürüm sayfası: PRIME B450M-K|Anakart|ASUS Türkiye

Güncel 3802 sürümü: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/BIOS/PRIME-B450M-K-ASUS-3802.zip

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı