R5 3500X sistemde mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

Egecem

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikler merhabalar 1 ay önce.
AMD Ryzen 5 3500X işlemci.
MSI GTX 1660S XS OC ekran kartı.
Forza 8x2 RAM.
Gigabyte B450M S2H anakart.
M.2 SSD 512 GB.
650W 80Plus güç kaynağı.
Özelliklerine sahip bir bilgisayar aldım ve eve gidip kurduğumda bilgisayarı genelde internete bağladığım zaman donup kapanma veya mavi ekran veri kapanmalar yaşadım.
RAM ekran kartı ve güç kaynağını tek tek değiştirip denedim aynı sorun devam etti.
Sonrasında farklı bir bilgisayardan Windows 10 kurup taktığım HDD(SSD ile de denedim)ile dendiğim zaman herhangi bir bir sıkıntı olmadığını fark ettim taa ki 1hafta kadar CS:GO oynayıp sorunu yaşayana kadar.
Oyun sırasında değil fakat lobide beklerken veya oyundan lobiye döndüğümde yapmaya başladı.
Ayrıca birçok kez yeniden indirip denediğim Windows 10 kurulumları da işe yaramadı. Minidump dosyalarımı kopyaladım.
http://www.mediafire.com/file/0uu87zkx3p6lbce/mavi_ekran_sorunum_.rar/file buradan indirebilirsiniz.
Yardımcı olursanız sevinirim donanımsal olarak bir sıkıntı olduğunu ve hangi parçada olduğunu bilse temin edeceğim fakat bir sonuca varamadım.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı sürücünü nasıl güncelledin? Bilmiyorsan sorabilirsin.

"DISM" rehberini uygula.

Windows 10 güncellemesi var mı diye kontrol eder misin? Güncelleme varsa yap.

Anti virüs ile sistemi tarat. Virüs bulursa temizle. Kaspersky ile taratabilirsin.

Bilgisayara şu an sadece klavye, fare, kulaklık takılı kalsın. Dışardan başka bir cihaz takılmasın.

Diskleri kontrol edelim. Kontrol etmekten zarar gelmez.

HD Tune ile "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.

HD Sentinel yazılımı ile sağlık derecesini paylaş ve S.M.A.R.T verilerini paylaş.

Ekran görüntüsü alarak paylaşabilirsin.

Merhaba ekran kartının sürücüsünü GeForce expden güncellesim DISM rehberimi uygulayacağım güncelleme vardı yaptım virüs olduğunu düşünmüyorum formatlı fakat indirip deneyeceğim bilgisayarımda sadece dediğiniz gibi klavye fare kulaklık var disk kullanmıyorum SSD kullanıyorum Windows güncellemesinden sonra bir kapanma yaşamadım HD Tune programını indirip verileri paylaşacağım.
Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Rica ederim.

Disk testlerin sonuçlarını paylaşırsınız.

Bir sorun yaşarsan söylersin.

Rica ederim.

Disk testlerin sonuçlarını paylaşırsınız.

Bir sorun yaşarsan söylersin.

Merhaba testi yaparken bir mavi ekran daha yedim error scan sayfasının ssini yükledim health sayfasındaki Next Update 1-2 gere doldu ama herhagibi bir değişim göremedim.
Minidump dosyalarımı tekrardan yükledim linki.
ayrıca DISM rehberini uyguladımm
Şuan ekran kartını güncelleyemediğimi farkettim indirmeyi başlatıyorum yarıda veya sona doğru pc mavi ekran veriyor defalarca denedim ama indiremedim

Dosya Ekleri

• CD94E178-C951-480A-B6EB-B909DED6ED93.jpeg
    229,8 KB · Görüntüleme: 38
  • resim_2021-02-14_013711.png
    30,3 KB · Görüntüleme: 50
  • resim_2021-02-14_013829.png
    23,7 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Ekran kartı sürücünü doğru düzgün güncelleyin.

Samsung telefonunu bilgisayara bağlama.

Dışarıdan bir cihazı bilgisayarı bağlamayın bir süre.

HD Sentinel ile dediğim test sonucunu paylaş.

Olay görüntüleyicisi raporunu paylaşın.

"sfc /scannow" rehberini tekrar uygula.

Bazen uzun bir süre aktif olamıyorum. Bunu belirteyim.

Merhaba Samsung telefonu çıkarttım bilgisayardan normal modeme LAN ile bağladım internete olay görüntüleyici sonuçları
Ekran kartı sürücüsünü indiremiyorum sürekli yarıda veya sona yaklaşırken mavi ekran yiyorum.
"Sfc /scannow" rehberini uygulamıştım zaten
HD Tune programında dediğiniz health sayfasının ssini bir üst mesajda atmıştım
Şu an mavi ekran yediğim bilgisayardan yazıyorum ama muhtemelen birazsonra kapanacak.

Geforce Experience ile güncellemeye çalışın.

"sfc /scannow" komutunu tekrar uygulayabilirsin.

Memory.dmp dosyan oluşmuş. O dosyayı paylaşmaya çalışın.

Ekran kartı sürücüsünü başka bir bilgisayardan indirip kurdum bu bilgisayara sfc rehberini tekrar uygulayacağım memory.dmp dosyasınıı nerede nasıl paylaşabilirim bilgi verir misiniz?

Burada bir yerde olması gerekiyor galiba.

Biraz Windows klasörü içinde arayın.

Eki Görüntüle 878602
Burada bir yerde olması gerekiyor galiba.

Biraz Windows klasörü içinde arayın.
merhaba tekrardan sfc /scannow rehberini uyguladım herhangibi aksi durum gözükmedi
fakat yine mavi ekran yedim mavi ekranın fotosu
direk windowsun aramasından buldum bu dosyayı istediğiniz memory.dmp dosyası.

Dosya Ekleri

• 6aad6586-8482-429e-8d44-66ecaf671775.jpg
    201,1 KB · Görüntüleme: 27
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…