Çözüldü R5 3500X sistemde Minecraft düşük FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
3
Selamlar.

Minecraft' Aternos üzerinden çok oyunculu oynarken FPS değerlerim çok normal fakat ne zaman ki tek oyunculu oynamak istesem FPS'im 70-80 oluyor. Aynı haritayı çok oyunculu olarak açtığımda FPS 300-400 iken tek oyunculuda 70-80. kullandığım Launcher tlauncher.

Sebebini veya çözümünü bilen var mı?

Sistem:
CPU: Ryzen 5 3500X.
MB: Gibabyte B450M-S2H.
RAM: Corsair 2x8 16 GB 3000MHz.
GPU: ASUS ROG STRIX 1660S.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dediğiniz doğru fakat benim yaşadığım FPS sorunu gerçekten fazlaydı. Minecraft'ın orijinal launcher'ıyla oynadığımda sorunum çözüldü.
Sadece tekli modda alıyorsan tekli modu OptiFine ile oynamayı dene

Biraz geç olacak ama aklıma gelen şeyi paylaşmak istiyorum. Aternos serverinde oynarken chunk dediğimiz görüş mesafesi ayarı sınırlıdır. Bunu deneyerek siz de anlayabilirsiniz. 32 chunkda yapsanız 6 chunkda yapsanız aynı mesafeyi görürsünüz. Tek oyunculu da ise herhangi bir sınır olmadığından chunk ayarınız yüksekte ise büyük bir FPS kaybı yaşamanız normal.

Dediğiniz doğru fakat benim yaşadığım FPS sorunu gerçekten fazlaydı. Minecraft'ın orijinal launcher'ıyla oynadığımda sorunum çözüldü.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…