Çözüldü R5 3500X ve RTX 2060 sisteme kaç W PSU gerekli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Okoza

Hectopat
İyi günler, işlemci olarak AMD Ryzen 5 3500X (veya 3600), anakart olarak Gigabyte B450M, ekran kartı olarak Gigabyte RTX2060 6 GB OC ve 8x2 3000-3200 MHz RAM'i bulunan bir hazır sistem almayı düşünüyorum.
Bu sisteme kasa olarak ise Power Boost VK-G3403S 650W 80+ kasasını kullanmışlar ama Power Boost markası hakkında PSU'su patladığına dair iyi yorumlar okumadım.
Bu kasa yerine ise Corsair Carbide serisi SPEC-05 550W 80+ kasasını almayı düşündüm. Peki belirttiğim sisteme 550W yeter mi? Corsair markası güvenilir mi?

Hazır sistem => TEKNOKING/GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB/AMD Ryzen 5 3500X/16GB DDR4/480GB SSD/Geforce RTX RayTracing PC | ITOPYA

Çözüm
Hocam isterseniz teknoqueen bilgisayarını 2060 ile özelleştirerek alabilirsiniz şu an fiyatı 100 TL civarı daha pahalı bazen düşüyor, bir göz atın derim.
600W yeterli olacaktır hocam fakat size o PSU ve kasayı öneriyorum onun yerine Corsair Spec Delta 650W modeline bakabilirsiniz. Eğer ayrı ayrı alacaksanız da Dark Guardian ve FSP, Sharkoon, Corsair, Cooler Master, Thermaltake vb. markalar öneririm. Ayrıca garanti olsun derseniz ve imkanınız varsa 650W alın.

Minimum 600W bir PSU gerektiğini düşünüyorum.

PSU konusunda başarılı markalar: Corsair, FSP, Cooler Master, Sharkoon, High Power.

PSU konusunda başarısız markalar (her konuda başarısızlar genelde): Rampage, Frisby, Everest, Game Boost, Game Power.

600W yeterli olacaktır hocam fakat size o PSU ve kasayı öneriyorum onun yerine Corsair Spec Delta 650W modeline bakabilirsiniz? Eğer ayrı ayrı alacaksanız da Dark Guardian ve FSP, Sharkoon, Corsair, Cooler Master, Thermaltake vb. markalar öneririm. Ayrıca garanti olsun derseniz ve imkanınız varsa 650W alın.
Paylaştığım Corsair kasası, İtopya sitesindeki başlığında 650W olarak yazıyor fakat ürün içeriğinde 550W yazıyor. Hangisi doğru?
600W yeterli olacaktır hocam fakat size o PSU ve kasayı öneriyorum onun yerine Corsair Spec Delta 650W modeline bakabilirsiniz. Eğer ayrı ayrı alacaksanız da Dark Guardian ve FSP, Sharkoon, Corsair, Cooler Master, Thermaltake vb. markalar öneririm. Ayrıca garanti olsun derseniz ve imkanınız varsa 650W alın.
Ayrı ayrı alınca fiyat çok yükseliyor... O yüzden sitenin önerilerinin dışına çıkamıyorum maalesef.

Paylaştığım Corsair kasası, İtopya sitesindeki başlığında 650W olarak yazıyor fakat ürün içeriğinde 550W yazıyor. Hangisi doğru?

Kasa-PSU bölümünde 650W yazıyor hocam bir sıkıntı olmaz zaten 650W diye yazmışlar başlığına sorun olursa değiştirmek talep edersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı