R5 3500X ve RX 5700 XT kaç yıl gider?

cerraah

Hectopat
Yer
Denizli/Pamukkale
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bu sistem Ultra ayarlarda 1080P'de kaç yıl gider önümüzdeki oyunlarda? Yani 1080P ve Ultra ayarlarda kaç yıl oynarım kasmadan :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
2500k ile 8 sene 1080P oyun oynamış biri olarak yeni alacağınız işlemcinin ömrünün oldukça uzun olacağını söyleyebilirim. Ekran kartları ise maalesef çabuk gözden düşüyor. 5700XT kullanıcısı olarak da maksimum 4 sene veriyorum. Tabii bu sayı oyunları hangi çözünürlükte ve ne kalitede oynamak istediğinize bağlı değişir.

2-3 sene mi daha fazla diye düşünüyordum.
Not: Para biriktirerek R5 3600 alacağım.
R5 3600 olsaydı 4-5 diyebilirdim 6C/12T olduğu için. Intel önermeme sebebimiz Hyper Thread'i sadece 9 serisine koymasıydı ve 6C/6T olan 9600K şuan bile %70-80 kullanımlara ulaşıyor. Sizin işlemcinizde de Hyper Thread yani AMD adıyla SMT olmadığı için çoklu çekirdek ve thread kullanan oyunlarda sorun yaşanacaktır örnek vermek gerekirse RDR2 gibi. %1 ve %0.1 değerlerine bakarsanız Threadsiz işlemcilerin demek istediğimi anlarsınız.

thread.png

4 sene nedir ya bir 5-6 deyin :D 1080 kaç yılında çıktı hala kaldırıyor günümüz oyunları.
4 yıl önce çıkmış GTX 1080.
Yine dediğim gibi böyle bırakmam ama yinede sorayım dedim. Beklediğimden az ama yıllar.

Kaldırmasına kaldırır elbet, ancak oyunlardan alacağınız keyif yıla göre hızla düşecektir. Şu an çıkan oyunları en yüksek ayarlarda 2k 60fps oynatabilen 5700XT (örneğin RDR2) 2021 veya 2022 yılında çıkacak oyunları 2k 60 fps oynatabilir mi, çok büyük bir soru işareti :)

2015 yaz ayında aldığım R9 390'ı 2019'un ortalarında 1080P'de oldukça vasat performans verdiği için değiştirdim ben mesela :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı