R5 3500X ve RX 580 sistem için yükseltme tavsiyesi

Bütçe
15-20k

ferhatmck

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba 3 sene önce topladığım bir sistem var elimde, güncelliğe gitmek. İstiyorum açıkçası komple kasayı satıp yeni kasa toplama fikri de var aklımda. Sizin görüşleriniz çok önemli.

Ekran kartı ASUS Dual RX580 8 GB OC.
İşlemci R5 3500X.
RAM XPG CL16 2x8.
Anakart ASUS B450M Dragon Bulk.
PSU Cougar 550W (Hatırladığım tek şey markası ve gücü.)
Kasa Zalman S3.

Sürekli oynadığım bir oyun var ve o da tamamen işlemci odaklı. Aslında 5600X gibi bir işlemci alıp idare etsem mi bir süre diyorum ama bir yandan da oyun oynamayı sevdğim için başlamışken her şeyi yenileyeyim de diyorum. Bu konuda kararsızım, bütçe sıkıntım yok ama 1080p monitörüm olduğu için ekran kartı tarafında en üst modellere bakmayacağım. Sadece ileri teknolojiye yönelik bir anakart. İşlemciye güzel para ayırmak gibi bir fikrim var. Forumlarda biraz gezdim AM4 AM5 gibi ibareler gördüm, çok bilgi sahibi olmadığım için yabancı kaldım fakat anladığım kadarıyla AM5 ileri teknoloji olacakmış, ben de şimdi yükselteceğim parçaları. Ondan size sormak istedim, yardımcı olursanız memnun olurum.
Not: Oynadığım oyum conquerors Blade optimizasyon özürlüsü bir oyun, bunun sebebini oyunda 15V15 gerçekleşen savaşlarda her oyuncunun yanında en az 10 Max 30 adet AI birim oluyor ve oyun kullanıcıların bilgisayarlarını sunucu gibi kullanıyormuş. O sebepten sadece işlemcim oyunu oynarken %90'lara bazen %100'lere çıktığı oluyor. Sadece Discord ve oyun açık olduğu halde bile böyle.

Biraz araştırdım ve AM5 ve DDR5 sisteme geçmenin çok maliyetli olduğunu gördüm bende R5 5600X siparişini verdim yanında ek olarak perfan-120-H soğutucuda aldım tek derdim anakartta ARGB desteği olmaması soğutucu fanı 3pin. Biraz araştırma yaptım ve değişik aparatlar olduğunu gördüm gücü Molex'ten veya SATA'dan alıp RGB desteği sağlıyor bir nevi dönüştürücü gibi. Fakat hangi ürünü alsam karar veremedim aklımda soru işaretleri çok, öncelikle 3pin5W olan fanların hepsi ARGB sanırım ve ben ileride ekstra fan aldığımda ARGB fan almak zorundayım eşzamanlı çalışması için doğru mudur bilen anlayan daha önce başına gelen oldu mu bu konuda.
Anakart : Her başlıkta yerden yere vurulan Asus B450m Dragon Bulk.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı