R5 3500X vs R5 3600

-Jwol-

Hectopat
Oyun testlerin de izlemiştim R5 3600 %40 kullanımda iken R5 3500X %60-70 kullanımlarda. Bu sıkıntı çıkarır mı? Çünkü arada maksimum 3-5 FPS fark oluyor FPS konusundan sıkıntı yok ama kullanım oranları farkı büyük. Sıkıntı olur mu?

Bütçen uygunsa ve ileriye daha dönük işlemci almak istiyorsan R5 3600 al. Bütçen kısıtlıysa R3 3300x'de alınabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Oyun öncelikli alıyorsan uzun vadede 3500X'in 6 sanal çekirdeği yetersiz kalmaya başlayacak. Ucuza hazır sistem almıyorsan Çin için özel olarak üretilmiş bu işlemciyi son tercih olarak bırakmak en iyisi bu fiyat bandında.

İşlemci kullanım değerlerinde 3300X'den 5-10%, 3600'den ise 20-30% fark yemesini bu sanal çekirdek azlığına bağlıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Öneri verin demiyorum arkadaşlar her zaman bunu not olarak eklemek zorunda değilim. Sadece işlemciler de yüksek kullanım oranı zarar verir mi bunu sormak istiyorum. Yüksek kullanım oranı zarar verir mi?

@-Jwol- Ekran kartın %100'de kullanılıyor diye zarar geliyor mu? Hayır elbette. Ancak yüksek kullanım oranı demek aynı zamanda yüksek sıcaklık da demek. Zarar verebilecek şey bu olur. Sıcaklıklar normalse sorun yoktur. Az da kullanılsa çok da kullanılsa bir zararı olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı