R5 3500X vs. R5 3600

İkisiğ de değil.

10400F 👍

Nedenmiş o?

Gayet haklı, "Intel tercih etmeme zaten" demek bir fanboyluktur.

Ya ben konumun başlığında da içeriğinde de AMD işlemcilerinin hangisin tercih edilmesi gerektiğini soruyorum gelmiş Intel işlemci daha iyi diyosunuz üstüne tercih etmem deyince fanboy diyosunuz. Nesiniz kardeşim siz.
Anakart var ise umarım B450'dir Ryzen 5 3600.

Teşekkürler, şöyle bir cevap istiyordum sadece.

Önerim 10400F. Aynı paraya olda 3600 tabii ki ama çok pahalı. 2700X oyunlarda pek iyi değil önermem. 3500X'de SMT yok o da ileri dönük değil. 3600 performans olarak çok iyi ama fiyatı aşırı pahalı şu aralar alınmaz. Onunla aşağı yukarı aynı performansta olan ve hatta Z490+hızlı RAM'ler ile daha iyi bile olan 10400F öneririm. Tabii siz yüksek ihtimalle B460 falan alacağınızdan performansı 3600'ün hemen altında olacaktır 5-6 FPS. Ama bence yine de 400 TL'ye değmez. Ha illa AMD olacaksa zaten cevapı verdim 3600.
Bu arada bazılarının 10400F'i çok övdüğünü görüyorum. İşlemci OC edilmiyor UV edilmiyor, 2666 MHz RAM'ler ile kullanılabiliyor. Soğutucu böyle bir işlemci için bile yetersiz. Yani sütten çıkma ak kaşık da değil ama 400 TL ucuz olduğundan bunlar göz ardı edilebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı