R5 3550H İşlemci hızı 1.7 GHz'i geçmiyor

the_vcs

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayarım bu. İşlemci güç yönetiminden en yüksek gücü %100'e ayarladığımda 3.7 GHz'e kadar çıkıyor fakat %99'a çektiğimde 1.7 GHz'i geçmiyor. Bu sorunun kaynağını öğrenmek istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

İşlemci boşta olduğu sürece gerektiği kadar güç tüketmek için kendisini ayarlıyor, siz ayarlamadığınız sürece sürekli %100 çalışmayacaktır. İçiniz rahat etmiyor ise Ryzen Master programını kurarak değerleri takip edebilirsiniz ayrıca oyun oynarken veya yük altında olduğu sürece işlemci kendini Boost ederek yüksek hızlara çıkacaktır.

@furkan.061995 Neye güldüğünü sorabilir miyim?
@ShappeRR oyundayken veya yük altındayken de aynı şekilde 1.7 GHz sabit. Turbo Boost özelliği sadece en yüksek işlemci durumunu %100'e ayarladığımda çalışıyor. Ryzen Master'ı desteklemiyor işlemcim.
%100'e ayarladığımda fazla ısınıyor bunun önüne geçmek için hızdan kısmak istiyorum fakat %99'a alsam bile maximum 1.7 GHz'de çalışıyor.

Son düzenleme:
Evet Boost edip ısınmasın diye 99'a alıyorum. ThrottleStop'u da desteklemiyor undervolt için biostada herhangi bir ayar yok galiba çözümü. Yine de bilen bulan varsa yazabilirse çok iyi olur.

Isınması önemli değil kilitleniyor deyip kendini hazırda bekletmeye alıyor oyun ortasında.
95-100 derece.
Turbo Boost özelliğini Windows'tan kapattım BIOS'ta yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı