Çözüldü i7 4771 3.7 GHz'i geçmiyor

• Konuyu başlatan akt
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 1.631
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
i7 4771 işlemcim var. Yabancı forumlarda 4.2 GHz'e kadar overclocklanabildiği belirtilmiş ancak bununla ilgili en ufak bilgi yok. Intel Extreme tuning Utility'de test yaparken işlemcim Max 57 dereceyi görüyor. Ve test yapılırken "Current/EDP limit throttling" yes-no arası gidip geliyor. İşlemcim ısınmamak için kendini kısıtladığını düşündüm. Bu ayar ile ilgili bilgi verebilecek var mı?
Not: İşlemcim 3.7 GHz'i geçmiyor. BIOS'ta Turbo mod ile ilgili her şey açık.

4770K overclock yardımıyla 4, 2 GHz olabiliyor. 4771 hiç desteklemiyor zaten. Fakat sizin işlemcinizin 3, 7'de kalmaması, 3, 9 GHz'ye kadar çıkabilmesi lazım.

Bahsettiğim "Current/EDP limit throttling" ayarı yüzünden olduğunu düşünüyorum test sırasında "yes" olduğunda işlemci hızını düşürüyor sonra tekrar "no" oluyor. Ama nereden kapatılır bilmiyorum. Bir de çarpan kilidi kapalı olan işlemciler overclock mümkün diye biliyorum. Ama Türkçe kaynak bulamadığım için nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. İşlemci ile ilgili yabancı kaynak bile yok sayılır.

i7 4771 işlemcim var. Yabancı forumlarda 4.2 GHz'e kadar overclocklanabildiği belirtilmiş ancak bununla ilgili en ufak bilgi yok. Intel Extreme tuning Utility'de test yaparken işlemcim Max 57 dereceyi görüyor. Ve test yapılırken "Current/EDP limit throttling" yes-no arası gidip geliyor. İşlemcim ısınmamak için kendini kısıtladığını düşündüm. Bu ayar ile ilgili bilgi verebilecek var mı?
Not: İşlemcim 3.7 GHz'i geçmiyor. BIOS'ta Turbo mod ile ilgili her şey açık.

Benim BIOS'ta Max CPUID Value diye bir şey vardı. Tam ismini hatırlamıyorum. Onu disabled yapınca sorun çözülmüştü eski bir BIOS.

Model?

Bahsettiğim "Current/EDP limit throttling" ayarı yüzünden olduğunu düşünüyorum test sırasında "yes" olduğunda işlemci hızını düşürüyor sonra tekrar "no" oluyor. Ama nereden kapatılır bilmiyorum. Bir de çarpan kilidi kapalı olan işlemciler overclock mümkün diye biliyorum. Ama Türkçe kaynak bulamadığım için nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. İşlemci ile ilgili yabancı kaynak bile yok sayılır.

Benim işlemcinin çarpanı kapalı veya açık bilmiyorum ama FSB ile OC yapmıştım.
Sizin işlemcinin çarpanı kapalı eğer OC istiyorsanız BCLK veya FSB ile yapın.

Model?

Benim işlemcinin çarpanı kapalı veya açık bilmiyorum ama FSB ile OC yapmıştım.
Sizin işlemcinin çarpanı kapalı eğer OC istiyorsanız BCLK veya FSB ile yapın.

Anakart modeli ile ilgili de bir şey bulabileceğinizi sanmıyorum ama atayım ASUS K31adden çıkma bir anakart tam model adı M52AD_M12AD_A_F_K31AD.

İşlemciniz 4.nesil Haswell, k ibaresi olmasa bile BCLK üzerinden OC yapabilirsiniz. Daha üst seviyelere çıkmak isterseniz kuzey köprsünü bozmamız lazım.

Isı yüzünden mi? Eğer öyleyse chipseti çok fena ısııyor ben 3.47 GHz'de falan kullanıyorum. Normalde 2.9.

İşlemciniz 4.nesil Haswell ,k ibaresi olmasa bile BCLK üzerinden OC yapabilirsiniz. Daha üst seviyelere çıkmak isterseniz kuzey köprsünü bozmamız lazım.
Dediğiniz işlemleri nasıl yapabileceğimle ilgili bir kaynak verir misiniz video yada herhangi bir şey. Overclock ile ilgili çok fazla bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı